Оперативно про ситуацію в Ніжинському районі на 27.04.2022

 

 

 

 

• На території Чернігівської області для населення діє тимчасова заборона відвідування лісів і в’їзду до них транспортних засобів, відповідно до розпорядження начальника Чернігівської ОВА від 20.04.2022 року №147.

• Проводяться роботи з відновлення критичної інфраструктури та зв’язку. У районі без газопостачання залишається 5 населених пунктів.

• На території Ніжинського району перебуває 13251 внутрішньо-переміщена особа.

• Відповідно до розпорядження голови Ніжинської РВА від 21.04.2022 №30 на території району з 21 квітня 2022 року комендантська година запроваджується з 22.00 до 04.00.

Тривають роботи щодо комісійного обстеження пошкоджених та зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд на територіях громад. До Ніжинської РВА надійшла інформація від 7 територіальних громад, в яких виявлено 282 частково та 57 повністю зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд. Інформація занесена до відповідних форм, визначених Мінрегіоном. Для фіксації руйнувань житлового фонду громадян України скористайтеся додатком Дія.

Продовжуються роботи з розмінування населених пунктів району підрозділами ЗСУ та ДСНС. Підрозділами ДСНС обстежено 116,181га території населених пунктів, 36об’єктів, 1240 домогосподарств, 5 км ЛЕП, 8,57 км газопроводів. Виявлено та вивезено в тимчасове місце зберігання перед знищенням 11287одиниць ВНП, Т-200/400 – 125 кг. Знищено: 5705 од., Т-400 – 76,4 кг. Підрозділами ЗСУ та територіальної оборони проведена робота по виявленню вибухонебезпечних предметів на площі 12429,5га, зібрано 11739ВНП. Роботи продовжуються. Багато територій ще не обстежено. Не з’їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими дорогами, не підходьте до знищеної техніки!

• Школярі 14 громад продовжують навчання за дистанційною формою, 3 громад – долучилися до навчання у школах, 3 заклади дошкільної освіти відновили свою роботу.

• Курсують пасажирський потяг Чернігів – Київ–ПАС, Ніжин – Дарниця, дизельні пасажирські потяги Ніжин – Гребінка, Ніжин – Дарниця, електропоїзди Ніжин – Київ Волинський і Ніжин – Київ.

• Відновлено пасажироперевезення по м. Ніжин та здійснюються нерегулярні пасажироперевезення Ніжин – Київ, Носівка – Київ, Бобровиця – Київ, Носівка – Ніжин, Ніжин – Крути, Ніжин – Пашківка, Ніжин – Вертіївка, Ніжин – Борзна, Ніжин – Куликівка, Ніжин – Шатура, Ніжин – Бережівка, Ніжин – Безуглівка, Ніжин – Лосинівка, Ніжин – Петрівка.• На всіх АЗС в наявності у вільному продажу паливно-мастильні матеріали.

• За інформацією сільськогосподарських підприємств району вже засіяно полів на площі 3957 га: ярого ячменю – 1034 га; гороху – 701 га; ярої пшениці – 164 га; вівса – 39 га; ярого тритикале – 20 га; соняшнику – 1417 га; люцерни – 109 га.

• На центральному продовольчому ринки присутні в достатній кількості товари м’ясної групи, яйця, мука, дріжджі, хлібо-булочні вироби, олія, молочні продукти, овочі, фрукти та ін. У магазинах: Велмарт, АТБ, Сільпо наявний достатній асортимент товару. Хлібобулочні та кондитерські вироби наявний в усіх магазинах. На оптових базах у продажу є цукор, мука, дріжджі, овочі та фрукти. Розширений асортимент продукції в магазинах райспоживспілки та приватних підприємців в с. Безуглівка, с. Талалаївка, с. Вертіївка, м. Борзна, м. Бобровиця, м. Носівка.

• Ніжинська районна військова адміністрація продовжує розподіл гуманітарної допомоги між громадами району, керівництво яких формує списки отримувачів гуманітарної допомоги. 19941 продовольчий набір отримали 16 територіальних громад Ніжинського району.

• Нагадуємо всім жителям району, що розподілом продуктових наборів у населених пунктах, їх адресною доставкою до кожного мешканця громади займаються органи місцевого самоврядування – міські, селищні та сільські ради!ас

Сектор Інформаційної Діяльності

Ніжинська районна військова адміністрація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь