У Чорнобильській зоні вилучили 21 тисячу вибухонебезпечних предметів

 

 

 

 

Підрозділи ДСНС України працюють над розмінуванням Зони відчуження, і наразі тут вже вилучили більш як 21 тисячу одиниць вибухонебезпечних предметів та обстежили понад 70 кілометрів доріг.

Про це інформує пресслужба ДСНС за результатами робочої поїздки керівництва ДСНС та МВС до Чорнобиля, передає Укрінформ.

Зазначається, що Чорнобильська зона наразі є надзвичайно небезпечною не лише у питанні радіаційного забруднення, а й у плані наслідків воєнних дій.

«Ворог залишив після себе дуже багато вибухонебезпечних предметів, а також ймовірно різноманітних розтяжок, які роблять Зону відчуження ще більш смертоносною. Наші підрозділи працюють над розмінуванням території, і на сьогодні тут уже вилучено більш ніж 21 тисячу одиниць вибухонебезпечних предметів, обстежено понад 70 км доріг та майже 1 тисячу об’єктів», – уточнюється у повідомленні.

Окремо у ДСНС поінформували, що до 24 лютого 11 державна пожежно-рятувальна частина була відома своїм розташуванням у Чорнобильській зоні відчуження, і що з 1987 року, коли була побудована ця частина, і до 24 лютого «особовий склад неодноразово доводив, що вони справжні бійці – безстрашні й витривалі».

«Війна стала для них справжнім випробуванням, адже понад місяць хлопці та дівчата провели в окупації. 84 наших рятувальників були змушені виживати під прицілом російських найманців, але всі вони без винятку наші герої», – заявили у ДСНС.

Як поінформували у відомстві, у Чорнобилі у 1996 р. було збудовано меморіал тим, хто врятував світ.

«Знайдеться місце і для ще одного пам’ятника, який наші співробітники заслужили отримати за життя. Низький уклін вам і нашим героям минулого, які продовжують берегти Україну», – переконані у ДСНС.

Зі свого боку міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський та голова ДСНС України Сергій Крук під час перебування у Чорнобилі подякували нацгвардійцям, рятувальникам та правоохоронцям, які виконували службовий обов’язок у надзвичайно важких умовах увесь період бойових дій на Київщині.

Також співробітників системи МВС було заохочено правами міністра внутрішніх справ та голови ДСНС.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час перебування у Чорнобилі вшанував роковини пам‘яті загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь