Насіннєву картоплю з Чернігівщини безкоштовно розсилатимуть по всій Україні

 

 

 

 

ПрАТ “НВО “Чернігівеліткартопля”, що в селищі Седнів на Чернігівщині, разом із Поліською дослідною станцією ім. Засухіна Інституту картоплярства НААН (село Федорівка на Житомирщині) за підтримки фейсбук-спільноти “Скажений картопляр” започаткували ініціативу “Українська картопля”.

Цю інформацію Суспільному підтвердив директор ПрАТ “НВО Чернігівеліткартопля” Ігор Шкурко.

За його словами, кожному бажаючому надають безкоштовно до 30 кг насіннєвої картоплі середньораннього сорту “Ажур” (йдеться про територію всієї України, де працює “Нова пошта”, окрім тих регіонів, де проходять активні бойові дії, — ред.). Треба лише оплатити пересилку “Новою поштою” та в кінці сезону передати кошти за насіння на потребу ЗСУ, або з вирощеного врожаю передати восени армії або підрозділу територіальної оборони мішок картоплі.

“Акція триватиме поки не роздамо 30 тонн. Спочатку це буде середньоранній сорт “Ажур” — червона картопля, в середині світло-жовта. Десь через тиждень додамо якийсь інший. Сорт підійде як і для південних областей, так і для північних. Враховуючи холодну весну, строки посадки продовжаться до перших чисел червня”, — сказав Ігор Шкурко.

Він додав, щоб взяти участь у проєкті “Українська картопля”, треба на платформі “Скажений картопляр” залишити дані про себе (прізвище, ім’я, по батькові, поштову адресу, номер відділення “Нової пошти” і контактний телефон). Також люди, які отримають мішок картоплі, мають з ним сфотографуватися та також надіслати фото організаторам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь