Коротко про ситуацію в Ніжинському районі станом на 05.05.2022

 

 

 

 

• Продовжуються роботи з розмінування населених пунктів району підрозділами ЗСУ та ДСНС. Підрозділами ДСНС обстежено 166,181 га території населених пунктів, 36 об’єктів, 1373 домогосподарств, 5 км ЛЕП, 8,57 км газопроводів. Виявлено та вивезено в тимчасове місце зберігання перед знищенням 12480 одиниць ВНП, Т-200/400 – 125 кг. Знищено: 9319 од., Т-400 – 110 кг. Підрозділами ЗСУ та територіальної оборони проведена робота по виявленню вибухонебезпечних предметів на площі 12429,5 га, зібрано 11739 ВНП. Роботи продовжуються. Багато територій ще не обстежено.

• Не забувайте про заборону для населення відвідувати ліси і в’їжджати до них транспортними засобами. Не з’їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими та польовими дорогами, не підходьте до знищеної техніки!

• Проводяться роботи з відновлення критичної інфраструктури та зв’язку. У районі без газопостачання все ще залишається 4 населені пункти.

• На території Ніжинського району перебуває 16311 внутрішньо-переміщених осіб.

• Тривають роботи щодо комісійного обстеження пошкоджених та зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд на територіях громад. Для фіксації руйнувань житлового фонду громадян України скористайтеся додатком Дія. За інформацією семи територіальних громад на їх території 282 частково та 58 повністю зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд.

• За інформацією сільськогосподарських підприємств району вже засіяно полів на площі 10511 га: ярого ячменю – 2188 га; гороху – 721 га; ярої пшениці – 529 га; вівса – 247 га; ярого тритикале – 43 га; соняшнику – 4277 га; кормових культур – 184 га.

• Школярі 14 громад продовжують навчання за дистанційною формою, 3 громад – долучилися до навчання у школах, 3 заклади дошкільної освіти відновили свою роботу. Наразі кожна громада визначається з терміном закінчення навчального року.

• Курсують пасажирський потяг Чернігів – Київ–ПАС, дизельні пасажирські потяги Ніжин – Гребінка, Ніжин – Дарниця.

• Відновлено пасажироперевезення по м. Ніжин та здійснюються нерегулярні пасажироперевезення Ніжин – Київ, Носівка – Київ, Бобровиця – Київ, Носівка – Ніжин, Ніжин – Крути, Ніжин – Пашківка, Ніжин – Вертіївка, Ніжин – Борзна, Ніжин – Куликівка, Ніжин – Шатура, Ніжин – Бережівка, Ніжин – Безуглівка, Ніжин – Лосинівка, Ніжин – Петрівка.

• Ніжинська районна військова адміністрація продовжує розподіл гуманітарної допомоги між громадами району, керівництво яких формує списки отримувачів гуманітарної допомоги. У рамках Державної продовольчої підтримки регіонів продовольчі набори 04 квітня в кількості 8036 од. були доставлені в 7 територіальних громад.

• Нагадуємо всім жителям району, що розподілом продуктових наборів у населених пунктах, їх адресною доставкою до кожного мешканця громади займаються органи місцевого самоврядування – міські, селищні та сільські ради!

Сектор Інформаційної Діяльності

Ніжинська районна військова адміністрація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь