Світломаскування ніхто не відміняв! У разі нехтування буде масове відключення!

 

 

 

 

Йде 71 доба від початку повномасштабної війни росії проти України. За цей час кожен з нас змінили свій спосіб життя, багато чому навчилися.

Та останні події показали, що далеко не всі пристосувалися до умов воєнного часу. Це і публікації про пересування військової техніки наших захисників, і постійні питання, а що це громихає, конкретно вказуючи район проживання і місто, але найбільше нюансів нещодавно стало так зване світломаскування.

Чому необхідне світломаскування? Від чого воно допомагає вберегти?

Якщо ви літали на літаку і колись дивилися в ілюмінатор, то ви могли чітко побачити, де є міста, де є поселення, а де немає. Те ж саме стосується і пілотів бойових літаків. Коли вони летять на виконання бойового завдання, вони, крім координат цілі, орієнтуються на певні об’єкти, які можуть бачити.

Бомбардування та авіаційні нальоти в Україні відбуваються в основному вночі – починаючи з вечора і до ранку. Тому світломаскування має для нас дуже велике значення. Щоб не давати додаткових орієнтирів для ворожої авіації.

Не потрібно виправдовуватися, що світло потрібно щоб дитині чи літній людині замінити засоби гігієни, чи підігріти страву. В кожного є цупка тканина, речі які вже давно не використовуються, покривала, штори, книги, картонні коробки, але якщо нічого в обіході немає, то найкраще використовувати сміттєві мішки.

До Муніципальна Варта Ніжин щодня надходять скарги та звернення, щодо мікрорайонів, які сяють, як новорічна ялинка. Інспектори-ревізори почали активно проводити роз’яснювальну та інформаційну роботу.

В разі нехтування мешканців будемо впливати на відключення цілого будинку, а то і коробки! Давайте відноситися відповідальніше, кожне захищене вікно, рятує цілий будинок!

Фото з мережі

Муніципальна Варта Ніжин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь