Потрапили під обстріл в авто з боєприпасами: ніжинець Дмитро Крошка загинув біля села Велика Дорога

 

 

 

 

“Я досі його чекаю, мені здається, що він скоро повернеться”. Так говорить Євгенія про смерть свого чоловіка Дмитра Крошки, який загинув 30 березня, обороняючи Ніжин від наступу російських військ.

Командир військової частини, де служив Дмитро, розповів, що він загинув при виконанні бойового завдання. Автомбіль розстріляли російські війська. Разом з Дмитром, загинули два його побратими (Олександр Єсипенко та Олександр Чернега)

“Вони загинули при виконанні бойового завдання біля села Велика Дорога. Їхали колоною, їх машина була всередині. У машині були боєприпаси, зброя. Машину підбив ворожий снаряд, це було 30 березня у першій половині дня. У машині були 4 чоловіки, одного викинуло з машини, він залишився живий, троє, на жаль, загинули. Вони були мінометниками”,  розповів командир військової частини.

Дмитро КрошкаФОТО: Євгенія Крошка

Дмитро Крошка

24 лютого коли почалося повномасштабне вторгнення російських військ, дружина Дмитра Євгенія була в Києві на роботі. Про наступ росіян сповістив чоловік. У цей день його викликали у військову частину. Євгенія каже, одразу повернулася з роботи в Ніжин та поїхала в село. Не бачила чоловіка з 20 лютого.

“24 лютого я була в Києві на роботі. Він подзвонив мені в 5 зранку і сказав, що почалася війна і сказав, що його викликають. Він сина відвіз до мами, сам пішов до військової частини. Ми з ним не бачилися з 20 лютого. 24 я приїхала з роботи, потім поїхала у село, і там я була до того дня, поки мені не сказали, що він загинув. Я досі його чекаю, я думаю, що він в зоні АТО і скоро повернеться”,– каже дружина Дмитра.

Дмитро КрошкаФОТО: Євгенія Крошка

Дмитро Крошка

Дмитро Крошка контракт зі ЗСУ підписав у 2015 році. Торік був чотири місяці у зоні ООС, повернувся та продовжив контракт ще на три роки. У бійця зали–шився 6-річний син Тимофій, який і до тепер питає, де його батько, та коли повернеться.

“Я завжди йому відповідаю, що тато на небі, він зірочка. Я сказала сину, що батько загинув. Мені, здається, він ще цього не усвідомив”, – каже Євгенія.

Дмитро з синомФОТО: Євгенія Крошка

Дмитро з сином

Євгенія з Дмитром у шлюбі 6 років. Жінка згадує, познайомилися через соціальні мережі. Через два тижні Дмитро їй освідчився.

“Ми познайомилися в соцмережах. Я перша йому написала. Ми спілкувалися десь два тижні, потім він мені запропонував вийти заміж за нього. Ми почали жити разом, а потім одружилися”, – з посмішкою згадує Євгенія.

Євгенія КрошкаФОТО: Євгенія Крошка

Євгенія Крошка

Свій 33-тій день народження Дмитро відсвяткував 26 березня. У подарунок від молодшого брата Антона отримав білі кросівки.

“Його коментар с цього приводу був: “О, білі капці, дякую (сміявся). У пошуках самого себе, Дмитрик був на справді все життя. Знайшов себе відносно нещодавно, коли відмовився абсолютно від будь-якого алкоголю та почав займатися спортом”, – говорить брат Антон.

Дмитро Крошка з братом АнтономФОТО: Антон Крошка

Дмитро Крошка з братом Антоном

Він розповідає, брат вірив у перемогу України над Росією. Він усіх в цьому запевняв:

“Він вірив у нашу перемогу і все робив для цього. Величезна купа планів була після перемоги, йому було задля кого жити: свого сина та дружини, молодшого брата та мами”.

Дмитро з мамою і з сином ТимофіємФОТО: Антон Крошка

Дмитро з мамою і з сином Тимофієм

Дмитро Крошка отримав посмертно нагороду “За мужність” lll ступеня. Разом з побратимами його поховали 31 березня у Ніжині.

Джерело: Суспільне

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь