У росії призовники палять військкомати, щоб не йти воювати в Україну

 

 

 

 

У росії в ніч з 7 на 8 травня люди закидали коктейлями Молотова військкомат, що знаходиться в Череповці.Такі випадки почастішали через мобілізацію.

Про це повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко у своєму Telegram-каналі.

Росіяни спалюють документи військового обліку, щоб не йти на війну в Україну.

Це вже 7-й випадок з початку вторгнення росії в Україну, коли росіяни закидають «коктейлями Молотова» військкомат.

Раніше, у Луховицях, московської області, 21-річний місцевий житель, 28 лютого підпалив військкомат на знак протесту проти війни, що почалася. Після затримки він розповів, що хотів знищити архів із особистими справами призовників, щоб завадити мобілізації. Через два тижні він втік із поліцейського відділення.

У березні військкомати спалахнули у Воронежі, Свердловській та Іванівській областях. У всіх випадках місцеві жителі кидали у вікна закладів пляшки із запальною сумішшю. Молодих людей, які влаштували пожежу у Свердловській та Іванівській областях, затримано. Обидва пояснили свої вчинки тим, що хотіли зірвати призовну кампанію на тлі бойових дій в Україні. Причому в кількох містах Іванівської області до пожежі невідомі списали антивоєнними закликами будівлі адміністрації та магазини.

У квітні коктейлями Молотова закидали військкомат у селищі Зубова Поляна у Мордовії. Тут протестувальники досягли свого — призовну кампанію було зупинено. У військкоматі спалахнули кімнати, де зберігалися дані призовників.

Весняний призов у Росії розпочався 1 квітня і завершиться 15 липня. В армію мають вирушити 134 500 людей.

Російська влада неодноразово стверджувала, що покликаних солдатів не відправлятимуть воювати в Україну. Проте вже 9 березня міноборони вперше визнало, що в Україні воюють призовники, і розповіло про попадання кількох солдатів-строковиків у полон.

Також, є інформація, що росія намагається екіпірувати військовослужбовців, якими доукомплектовуються найбільш постраждалі у війні проти України підрозділи, знятими з тривалого зберігання та списаними бронежилетами.

Також повідомляємо, що у південно-східній частині України, у бойових діях беруть участь російські війська, підрозділи яких укомплектовані, примусово мобілізованими чоловіками з окупованих територій Луганської та Донецької областей. Росія мобілізує в ОРДЛО осіб, які раніше не підлягали «заклику», зокрема, це стосується працівників «стратегічних підприємств».

flot2017.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram









 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь