Монумент «дружби народів» на перетині кордонів України, рф та білорусі планують знести

 

 

 

 

На Чернігівщині готують документи для зняття з обліку й демонтажу монумента “Три сестри”, встановленого на межі кордонів України, росії й білорусі та присвяченого «дружбі народів».

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Чернігівської ОВА, передає Укрінформ.

“За дорученням начальника ОВА В’ячеслава Чауса розпочато процедуру з ліквідації монумента «Три сестри» у Сеньківці”, – йдеться у повідомленні.

В обласній адміністрації поінформували, що готуватимуть пакет документів для зняття з обліку як пам’ятки історії місцевого значення монумента у Сеньківці, присвяченого «дружбі народів» України, росії та білорусі. З метою дотримання усіх вимог законодавства документи направлять до Міністерства культури та інформаційної політики.

Після зняття монумента з обліку споруду можна буде демонтувати.

Як повідомляв Укрінформ, у перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 р.ю, військова техніка рф вдерлася на Чернігівщину через пункти пропуску «Сеньківка» та «Грем’яч». Після визволення області росіяни регулярно обстрілюють кордон в районі Сеньківки з мінометів.

Монумент «Три сестри» спорудили у серпні 1975 року на перетині білоруського, російського та українського кордонів. Він складається з трьох пілонів, українська частина розташована на території Городнянщини, у селі Сеньківка.

ukrinform.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь