Британська розвідка прогнозує, що обстріли Чернігівщини продовжаться

 

 

 

 

У Чернігівській області приблизно 3500 будівель зруйновані або пошкоджені під час просування (а потім і виходу звідти) росії до української столиці, інформує Міністерство оборони Великої Британії. У Туманному Альбіоні прогнозують, що росіяни продовжать обстріли регіону.

Масштаби завданої шкоди вказують на готовність росії застосувати артилерію проти населених районів, мінімально враховуючи дискримінацію або пропорційність.

росія, ймовірно, вдалася до все більшої залежності від невибіркового артилерійського бомбардування через обмежені можливості виявлення цілей і небажання ризикувати регулярно літати бойовими літаками за межами своєї лінії фронту.

Найближчими тижнями росія, ймовірно, продовжить сильно покладатися на масовані артилерійські удари, намагаючись відновити темп свого просування на Донбасі.

У зведенні від 16 травня, британська розвідка припускає, що оголошені навчання та розгортання, ймовірно, для балансу підтримки вторгнення росії з бажанням уникнути прямої військової участі з ризиком західних санкцій, українською помсти та можливого невдоволення білоруськими військовими. білоруси присутні навколо кордону, швидше за все, там вони і залишаться і навряд чи братимуть участь в якості підтримки операцій на Донбасі.

Незважаючи на попередні припущення, нині білоруські сили поки що не були безпосередньо залучені до військових дій. Проте білоруська територія використовувалася як плацдарм для початкового наступу росії на Київ і Чернігів. росія також здійснювала авіаційні вильоти та ракетні удари з білорусі, зокрема, і по Чернігівщині теж.

Час Чернігівський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь