російський військовий отримав довічне ув’язнення за вбивство українця

 

 

 

 

Солом’янський районний суд Києва визнав російського військового Вадима Шишимаріна винним у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних із умисним убивством мирного жителя на Сумщині.

Шишимаріна засудили до довічного ув’язнення.

Про це повідомляє видання «Ґрати».

Вина Шишимаріна була повністю підтверджена під час судового розгляду. Сам обвинувачений визнав свою провину частково, стверджуючи, що він не мав наміру вбити мирного жителя Олександра Шеліпова.

За даними слідства, 28 лютого Шишимарін убив беззбройного жителя селища Чупахівка на Сумщині.

«Один із військових наказав обвинуваченому вбити цивільного, щоб він не повідомив про них. Обвинувачений здійснив кілька прицільних пострілів через відчинене вікно автомобіля з автомата Калашникова у голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці лише за кілька десятків метрів від власного будинку», – розповіли в прокуратурі.

«Мені наказали вистрілити, я випустив у нього автоматну чергу, він упав. Ми поїхали далі», – прокоментував свій злочин сам військовий.

Нагадаємо, тим часом на Полтавщині розпочався другий в Україні судовий процес над військовослужбовцями російської армії, яких підозрюють у порушенні законів війни.

Джерело: slovoidilo.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь