“100 лілій задля нашої перемоги!” – у Ніжині висадили квіти миру

 

 

 

 

Відтепер улюблена багатьма ніжна квітка лілія набуває нового значення. Лілії – квіти миру і перемоги! 100 цибулинок майбутніх квітучих рослин висадили сьогодні в центрі Ніжина, біля стели загиблим захисникам “Герої не вмирають!”.

Повідомляє Нежатин.

На клумбах мають розквітнути сутвіття п’яти сортів.

Забуяють різнокольоровою красою, як символи різних народів, які в сильній Україні борються із рашистами за нашу незалежність. Адже ніхто в світі не лишається осторонь цієї війни! Добровольці з різних країн, таких, як Польша, Франція, Грузія, безстрашно стають поряд з українськими захисниками, щоб разом прогнати ворога з нашої землі.

До сьогоднішнього приємного заходу долучилися міський голова Олександр Кодола, його заступники Ірина Грозенко, Сергій Смага, Ольга Орел, внутрішньо переміщені особи з Чернігова та Новгород-Сіверська, комунальники Ніжина на чолі з ландшафтним дизайнером Наталією Довгаль, небайдужі містяни.

Міський голова Олександр Кодола зазначив: “Ніжин – учасник Всеукраїнського проєкту “100 лілій задля нашої перемоги”. Загалом у цьому проєкті беруть участь 100 громад по всій країні, шість із них – на території Чернігівської області. Квітка лілії – це символ миру та перемоги, і я переконаний, що спільними зусиллями ми обов’язково переможемо, відбудуємо нашу державу і зробимо її ще красивішою!”.

Заступник міського голови Ірина Грозенко, яка займалася цим проєктом в Ніжині, додала: “Голандська компанія CIB Holland B. V., у партнерстві з газетою “Сільський вісник”, разом з Всеукраїнською асоціацією сільських і селищних рад, започаткували цю акцію. Ми, Ніжинська громада, подали заяву. Було відібрано 100 громад-переможців, у їх числі й Ніжинська. Усі ці громади отримали по 100 цибулинок лілій.

Одна із умов акції – висадити ці квіти на Алеях Слави, біля пам’ятників загиблим Героям, які мужньо захищали нашу незламну державу. Порадившись із міським головою Олександром Кодолою, ландшафтним дизайнером Наталією Довгаль, ми вирішили висадити лілії саме біля стели Героїв Небесної Сотні.

Майбутні квітучі рослини висаджено. Незабаром вони потягнуться до сонечка, вмиються тихим дощиком і продемонструють всьому місту свою красу.

А ми милуватимемось і берегтимо. Сподіваємось, нікому не спаде на думку нищити цю красу…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь