Чернігівщина попрощалася ще з двома захисниками

Учора на Чернігівщині провели в останню путь двох земляків – сержанта Заклюжного Євгенія Григоровича та солдата Круша Юрія Тарасовича, які загинули під час захисту територіальної цілісності та Незалежності України.

Народився Заклюжний Євгеній 8 квітня 1979 року у селі Червоні Партизани Носівського району (нині – село Володькова Дівиця). У 1996 році він закінчив Червонопартизанську загальноосвітню школу, вступивши до Ніжинського педагогічного університету імені М. Гоголя. Після року навчання вирішив пов’язати своє життя з армією та долучитися до десантних військ, тож потрапив на службу у місто Болград Одеської області. У 1999 році Євгеній брав безпосередню участь у миротворчій місії в Югославії, а у період з 2000-2002 років проходив військову службу за контрактом у Житомирі.

З початком Революції Гідності та бойових дій на Сході України Євгеній знов повернувся до лав Збройних Сил України, аби зі зброєю в руках давати відсіч загарбнику. У 2018-му році він вкотре підписав контракт зі Збройними Силами України. Після початку повномасштабного ворожого вторгнення по всій території України Євгеній не лишився осторонь та долучився навідником до 15-го окремого мотопіхотного батальйону.

14 травня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Попасна на Луганщині Заклюжний Євгеній отримав осколкові поранення. На жаль, врятувати бійця не вдалося. Вдома на нього чекали батьки та брат… Рідні разом з друзями та побратимами Євгенія провели його в останню путь, вшанувавши пам’ять Героя Сіверщини та України у рідному селі.

Круш Юрій Тарасович народився 1 червня 1977 року в селі Бережівка Ічнянського району. До повномасштабного ворожого вторгнення він проживав з сім‘єю в Гостомелі, що на Київщині. 1 квітня 2022 року Юрій долучився до Захисників-добровольців, аби зі зброєю в руках стати на захист рідної України!

Так, боєць потрапив до 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. У її складі він давав гідну відсіч ворогу та мужньо виконував свій військовий та громадянський обов’язок! На жаль, 6 травня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Діброва Донецької області Круш Юрій загинув…

Днями він нарешті повернувся додому, де рідні та близькі провели його в останню путь та вшанували його світлу пам‘ять, поховавши у рідному селі на місцевому кладовищі…

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь