Стихійні сміттєзвалища в Ніжині: як боротися?

 

 

 

 

У Ніжині, як і в кожному населеному пункті, переважна більшість мешканців мають поняття про цивілізоване поводження зі сміттям, а більшість з них просто їх ігнорує. Просто викинути, щоб позбутись, і байдуже, як ці відходи потім забиратимуть.

Мабуть саме так думають городяни, які перетворюють території навколо сміттєвих майданчиків міста в стихійні сміттєзвалища, а комунальникам згодом доводиться лопатами, мітлами, залучаючи спецтехніку прибирати ці відходи з категорії “Сад-город”.

Кожного робочого ранку, а іноді й у вихідні, до міста виїжджає одна або дві бригади по ліквідації та зачищенню стихійних сміттєзвалищ практично біля кожного майданчика зі збору твердих побутових відходів. В склад кожної бригади входить трактор навантажувач або екскаватор, вантажний автотранспорт та працівники з благоустрою

.Ліквідація стихійно зваленого сміття виконується послідовно мікрорайон за мікрорайоном:”Круча, Магерки, Мигалівка, Овдіївка, Щербинівка, Бабичівка, Галатівка, Гуньки” – нічого не залишається поза увагою працівників комунального підприємства “Виробниче управління комунального господарства”.

Нові ж стихійні сміттєзвалища починають з’являтись вже через кілька годин після зачищення, а іноді першого “засмічувальника” можна спостерігати відразу у вікно від’їжджаючої спеціалізованої техніки.

При цьому ніхто з тих хто створює сміттєзвалища не замислюється, що до такого виду робіт залучається спецтехніка підприємства, важка фізична праця робітників, а також кошти з міського бюджету, які могли піти на значно більш важливіші справи, особливо враховуючи сьогоденний дефіцит пального та важку ситуацію в Україні у зв’язку з війною.

Кожен мешканець при викиданні відходів повинен скористатись простими і в той же час необхідними для кожного Правилами поводження зі сміттям:

1. Не викидати сміття біля майданчика та повз спеціалізовані контейнери.

2. Гілки, листя, траву та інші органічні відходи потрібно викидати, безпосередньо, в контейнер для збору ТПВ.

3. Якщо гілки чи інші подібні відходи мають довжину більшу за 50 см. то їх потрібно перед викиданням до контейнера подрібнити.

4. При повному заповнюванні контейнерів, коли немає можливості викинути гілки та подібне, потрібно дочекатись, коли спецмашина вивантажить сміття з контейнерів, а потім вже викидати. Крім того, слід окремо наголосити, що сміття з категорії “будівельне”, а саме: залишки цегли, бетону, шиферу, лінолеуму, кахельної плитки тощо викидати суворо заборонено, як в контейнери для збору твердих побутових відходів, так і поруч з майданчиком ТПВ.

Будівельне сміття вивозиться до полігону ТПВ власноруч або за попередньо оплаченим замовленням власником цих відходів з помешкання де воно знаходиться з залученням спеціалізованої техніки підприємства.

КП ВУКГ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь