У селі під Черніговом встановили капличку. Фото

 

 

 

 

Наприкінці березня волонтерська місія на чолі з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим рушила до Чернігова задля доставки гуманітарного вантажу нескореному, але значно постраждалому, місту. Саме там, під самим Черніговом- в селі Анисів, вони попали під обстріл окупантів.

«Молитва до Бога врятувала від ворожих снарядів», – розповідає міський голова Руслан Марцінків.

Саме це спонукало його разом з командою встановити капличку в селі, де Бог явив своє чудо.

1 червня делегації Івано-Франківська та Ніжина відвідали село та офіційно презентували капличку громаді Анисова.Треба зауважити, що будівництво каплички це спільний проект двох громад. Фундамент для майбутньої святині встановили ніжинці, а будівництво споруди належить іванофранківцям.

«Бог вкотре явив свою силу, врятував вірних своїх синів, тому сумнівів немає – перемога за нами!», – підкреслив в ході освячення каплички міський голова Ніжина Олександр Кодола.

До освячення храмової споруди долучилися священнослужителі з Ніжина та Івано-Франківська: отець Михаїл Якубів, з ніжинського Покровського храму та отець Володимир Чорній з УГКЦ, який за сумісництвом виконує обов’язки директора благодійної організації Карітас в Івано-Франківську.

Анисівці були щиро зворушені таким подарунком громаді та щиро дякували за це.

Наприкінці церемонії освячення, під час виконання Державного гімну, над усіма присутніми кружляв лелека – символ миру та вірності!

«У цей важкий для України час важливо бути з вірою у серці», – резюмував захід Руслан Марцінків!

Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь