Ніжинці не покидають і опікуються постраждалими дівчатками з Великої Дороги

 

 

 

 

На початку березня до Ніжинської центральної міської лікарні імені Миколи Галицького було доправлено дві дівчини 14 та 18 років у вкрай важкому стані. Отримавши опіки 3-го ступеня та пошкодження верхніх дихальних шляхів дівчата були в опіковому шоці. На жаль, через збройну агресію фашистської федерації вони втратили рідних та стали сиротами.

З перших днів перебування у лікарні підлітками опікувався лікар Олександр П’ятковський. «Стосовно розголосу в соціальних мережах інформації стосовно імен та діагнозів – я проти. По-перше, є лікарська таємниця. По-друге, дівчата були всім забезпечені, їм приділялося максимум уваги всіх фахівців. Із самого початку допомога надавалася за міжнародними медичними протоколами та відбувався постійний контроль за станом пацієнток. Завдяки постійній підтримці керівництва міста по наданню гуманітарної допомоги ми були забезпечені лікарськими препаратами та виконували роботу по максимуму. У дівчат є законний опікун – бабуся, яка мешкає в селі, але там відсутня відповідна медична структура, що може якісно надавати допомогу дівчатам, їздити на постійні перев’язки до Ніжина далеко. Тому, чисто по-людськи, ми залишаємо їх в лікарні третій місяць поспіль, у нас вони отримують фахову допомогу від реабілітологів, хірургів та іншого медичного персоналу. Якби була можливість у дітей мешкати в Ніжині, то ми б їх виписали з лікарні вже сьогодні, але поки вони змушені перебувати на лікарняних ліжках», – розповідає лікар Олександр Іванович.

Заступниця міського голови Ірина Грозенко наголошує, що в особистій розмові з представниками Іспанської асоціації «Іди з нами» отримала інформацію про готовність забрати дівчат на реабілітацію за кордон. Хоча дівчата прописані у селі Велика Дорога Талалаївської ОТГ й долею дівчат мають опікуватися соціальні служби цієї громади, але спеціалісти служби у справах дітей Ніжинської міської ради не залишилися осторонь та від самого початку приймають участь у допомозі дівчатам.

Зокрема начальник сектору профілактики правопорушень серед дітей Наталія Рацин допомогла оформити їм втрачені під час пожежі документи. В особистій розмові дівчата розповідають, що потихеньку повертаються до життя. Старша дівчинка складає екзамени та вчиться у водійській школі. Молодша вже активно гуляє на вулиці та займається з реабілітологом щодо відновлення пластичності м’язів. Ми щиро бажаємо дівчатам якнайшвидшого одужання. Та всім нам мирного неба!

Фото та матеріал опубліковані з дозволу підлітків.

Ніжинська міська рада

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь