Преса Чернігівщини. В’ячеслав Чаус: «Підтримка місцевих газет – питання інформаційної безпеки»

 

 

 

 

Місцева друкована преса, особливо північних територій Чернігівщини, стоїть на інформаційному фронті війни. На цьому неодноразово наголосив начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус під час зустрічі з редакторами та журналістами місцевих друкованих видань. Участь у зустрічі взяла директорка Чернігівської дирекції «Укрпошти» Олена Дорошенко.

Друковані видання Чернігівщини зараз переживають чи не найважчі часи у своїй історії. Понад два місяці журналісти не мали змоги випускати газети через воєнні дії. Зараз друк поновився, але редакції фактично залишилися без фінансів – нема надходжень від реклами, передплата та продажі катастрофічно зменшилися. Але навіть за таких умов газетярі роблять усе можливе, щоб люди отримували улюблені видання. Попри часто екстремальні умови роботи, попри збої у доставці газет передплатникам, попри фінансову кризу, проблеми з газетним папером тощо.

В’ячеслав Чаус переконаний, що видання газет – це питання інформаційної безпеки. Бо протистояти ворогу потрібно не тільки на «передку», але й на інформаційній передовій. Надзвичайно важливо протидіяти російській пропаганді якісною українською журналістикою.

Тож за підсумками спілкування з керівниками друкованих видань начальник обласної військової адміністрації дав доручення напрацювати шляхи підтримки редакцій, а фактично – жителів Чернігівщини, для яких основним джерелом інформації залишаються газети. Зокрема й вирішення проблем з доставкою газет. Директорка чернігівської «Укрпошти» Олена Дорошенко запевнила, що поштовики роблять усе можливе, щоб відновити графіки доставки попри великі збитки пошти під час воєнних дій на території області.

– Друковані ЗМІ на півночі Чернігівщини – чи не єдине джерело правдивої інформації. Адже українське телебачення там «не ловить». І це вже інше важливе питання. Тож наші «районки» – це не просто ЗМІ, це помічники в інформаційній безпеці, – підсумував В’ячеслав Чаус.

Оскільки зустріч відбулася напередодні Дня журналіста, В’ячеслав Чаус вручив подяки тим, хто під час воєнних дій працював на інформаційному фронті. Серед нагороджених – редакторка газети «Новини Городнянщини» Світлана Томаш, журналісти «Нашого слова» та сайту Сусіди.City Віталій Сергійко та Олексій Прищепа.

Олександр НАЗАРЕНКО Співзасновник, редактор (Мена)

susidy.city

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь