На Чернігівщині поки що облікували 13 злочинів росіян проти довкілля

 

 

 

 

На Чернігівщині Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів зафіксували 13 злочинів, заподіяних російською армією проти української природи та екології.

Оцінювалися дані від початку повномасштабної агресії, тобто, з 24 лютого. Усього ж з початку широкомасштабного російського вторгнення Оперативний штаб при Державній екологічній інспекції України нарахував 257 злочинів проти довкілля.

Про які самі зловмисні дії росіян на Чернігівщині йдеться – у Мінприроди не уточнюють. 

Але, вочевидь, мова йде про мінне забруднення і Чернігівщина тут – у рейтингу найнебезпечніших українських регіонів. Станом на 8 червня тут вже розмінували майже 27 тис вибухонебепечних предметів.

В лісах у Чернігівській, Сумській, Луганській, Донецькій та Херсонській областях залишається багато нерозірваних боєприпасів, каже Тарас Ямелинець з Всесвітнього фонду природи WWF. Це небезпека для людей і диких тварин на багато років.

Руйнування українського довкілля – це проблема не лише України, а й усього світу, адже всі екосистеми пов’язані. Про це заявив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець під час виступу на конференції «Все змінюється? Що відбувається з екологічною політикою ЄС під час кризи?» у рамках Зеленого тижня ЄС-2022 у Брюсселі.

За словами очільника Міндовкілля, сьогодні важливо, аби світові держави об’єдналися та допомогли Україні  у боротьбі за компенсацію з боку агресора за руйнування довкілля.

«росія мусить дорого заплатити за скоєне. Усі мають зрозуміти, наскільки дорого обходиться війна не лише державі, на яку напали, але й агресору. Ігнорувати це зараз  – означає допустити схожі сценарії в майбутньому», – підкреслив Руслан Стрілець, інформує портал Мінприроди.

Час Чернігівський

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь