Колектив Іржавецької школи сподівається, що їх почують!

 

 

 

 

Була собі школа. Простора, гомінка, наповнена дитячим сміхом і шелестом шкільних підручників. У ній навчалися діти: підіймали руку на уроках, бешкетували на перервах, дружили, сперечалися, пізнавали нове, будували плани… І раптом цього всього не стало. Будівля вмить осиротіла. Сумні очі-віконця виглядають дітей, але ніхто не спішить до школи. І дзвоник не кличе на урок, бо нікого. Що сталося, куди все зникло?.. Відповідь проста: реорганізація, а точніше, ліквідація навчального закладу… Все. Крапка.

Сумна картина вимальовується, правда?..

Повернемося до реальності. Доля навчального закладу в селі Іржавець вирішується саме зараз. Зі слів батьків та педагогів вищезгаданого навчального закладу, його хочуть… закрити. Буцімто в цілях економії. А ініціатива, як стверджують, йде від міського голови Носівки Володимира Миколайовича Ігнатченка. Батьки, діти і педагогічний колектив Іржавецької школи не поділяють цю позицію і називають такі дії знищенням школи.

Детально ситуацію в одній із спільнот соцмережі описала вчителька Іржавецької школи Ніна Хоменко:

Нечиста сила увірвалася в життя – Вся Україна стогне і ридає.

Дорослі люди і невинне ще дитя

– Усе живе від нападу страждає…

Розбиті школи, дитсадки й міста…

Лікарні, з дітьми погреби…

Навічно стулені замучені вуста,

І чорнота: стоять одні гроби…

Серед руїн блукають чисті душі…

Шукають спокою, та вже не вороття…

А ми із владою боротись мусим,

Щоб не ламали наше змучене життя.

Звертаємось до нашого гаранта –

Ігнатченка, що мав би захищать…

Але з командою своєю депутатів

Він хоче школу нашу знищить –

Це все одно, що й убивать…

Мабуть, руїн не вистачає, іще треба?

Хочете підписом загнати в серце ніж?

Молимось Богу, піднявши очі в небо…

Не жаль дітей? Так ріж! Усіх нас ріж!

Невже піднімуть руку депутати,

Щоб втратити обличчя назавжди?

Коли бабуся, дід і батько, й матиВас просять:

“Не роби біди!!!”

Залиште в спокої нашу красуню-школу!

І не робіть нової пустки в час війни!

Ми не пробачимо вам НІКОЛИ!!!

Не розбивайте правди, не коліть стіни!

Перед очима слова Ігнатченка,

які нікуди не сховать:

“Хто закриває школи,

Той буде тюрми будувать!”.

Невже вам горя іще мало?

Нащо взяли меча у руки?

Життя і так вже нас зламало,

А ви примножуєте муки!!!

У цьому пості педагог Ніна Миколаївна від імені батьків, учителів та жителів Іржавця звертається до Володимира Ігнатченка та депутатів міської ради з проханням зупинитися. “Не йдіть проти Закону України, проти всіх нас, аби зробити нашу школу черговою сільською пусткою!, – пише Ніна Хоменко. – Достатньо страждаємо через агресію росії, а Ви хочете нас добити? Не підставляєте плече у скрутний час, а топчете???Ми не для цього Вас обирали!

Ми вірили у справедливість, надіялися на підтримку! Наші діти для Вас ніщо? Головне – економія. Не на тому економите, шановні! Головне – безпека. А в нашій школі наші діти у безпеці у такий тривожний час!

Віримо, що 17 червня не знайдеться серед Вас жодного, хто підпишеться під знищенням! Інакше – чим Ви відрізнятиметеся від окупантів, які бачать ціль, не бачать перешкод? Ми, до речі, ні в якому разі не погодимося з протизаконним закриттям школи, якщо (не дай Боже!) це станеться. Ми своїх дітей захистимо! Навіть від Вас!”.

Аби не висвітлювати цю ситуацію лише з одного боку, ми звернулися (у телефонній розмові) за коментарем до міського голови Носівки Володимира Ігнатченка. Відповіді на поставлене запитання від нього почути не вдалося. Володимир Миколайович зауважив, що не знає людину, яка у нього запитує, і коментувати відмовляється. Тож маємо те, що маємо…

Саме сьогодні, 17 червня, відбудеться сесія Носівської міської ради, на якій і вирішать подальше існування чи “знищення”, як пишуть жителі Іржавця, красуні-школи.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь