Електрики КП “ВУКГ”: ми не зупиняли свою роботу ні на мить!

 

 

 

 

Система життєзабезпечення будь-якого сучасного міста складається з багатьох взаємопов’язаних підсистем, що забезпечують життєво необхідні для населення функції. Однією з таких підсистем є мережі вуличного освітлення міста.

Як правило, міському жителю важливо, щоб зона його конкретного проживання була забезпечена нормальними умовами для проживання і безпеки. Вуличним освітленням у нашому місті, безпосередньо, займається дільниця вуличного освітлення міста на чолі з головним енергетиком комунального підприємства «Виробниче управління комунального господарства» Оленченком Віталієм Вікторовичем.

24 лютого 2022 року безжалісна кровопролитна війна з росією внесла свої корективи в роботу електриків КП “ВУКГ”. Від самого початку війни електрики знаходились на постійному чергуванні по місту та оперативно відключали і заземлювали лінії освітлення вулиць, вимикали освітлення банерів і роботу світлофорів та інших об’єктів, що заважали світломаскуванню. В періоди цілодобового чергування, також, усували й надалі усувають мимовільні включення окремих світлоточок в наслідок коротких замикань та ремонтують шафи управління та кабельні лінії.Завдяки працівникам дільниці вуличного освітлення міста було повністю відремонтовано та підключено резервний млин під час дефіциту борошна у Ніжині.

Також, оперативно усувались наслідки бомбардувань з пошкодженням ліній живлення і електричних опор, а спецтранспорт надавався на допомогу при розчищеннях завалів.Досить велику, якісну та оперативну роботу проведено для потреб ЗСУ та ТРО.

Наразі, електрики КП “ВУКГ” працюють над монтажем нових ліній освітлення, особливо де його взагалі не було, щоб як тільки з’явиться дозвіл на вмикання вуличного освітлення, воно працювало й на нових лініях.Також, по програмі обслуговування ліній освітлення вулиць Ніжина, виконується модернізація освітлення, а саме – монтуються нові світлодіодні ліхтарі з (LED) лампами замість енергозатратних натрієвих (ЖКУ).

Сучасні ліхтарі мають економне споживання електроенергії, підвищену міцність корпусу і антикорозійне покриття, надміцне скло, тривалий термін експлуатації. Мають високу передачу кольору, відмінну якість світла та дозволяють максимально надійно забезпечити їм вулиці. Надалі впроваджується система живлення електричною енергією ліхтарів за допомогою кабелю а не дротів без ізоляції.

Така система суттєво покращує якість живлення вуличного освітлення та запобігає коротким замиканням на лініях. При живленні світильників за допомогою кабелів та відсутністю коротких замикань, значно подовжується робота як світильників, так і ламп до них.

КП ВУКГ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь