Польща вкотре підтримала нашу громаду: ніжинські заклади отримали генератори та медичне оснащення

 

 

 

 

У ці нелегкі часи, які переживає нині наша країна, ми особливо цінуємо кожну допомогу, кожну підтримку. Це дійсно важливо і необхідно.

Сьогодні, 22 червня, міська влада Ніжина, представники галузі освіти та медицини міста зібралися на території простору “Кольорове життя”, або розподілити допомогу, яку Ніжин отримав від Фонду міжнародної солідарності Польщі в Україні.

Повідомляє Нежатин.

Цей фонд ще до війни, разом з міською владою, втілив у життя не один проєкт. Простір “Кольорове життя” та соціальний хаб – одні з таких.

У складі міжнародної технічної допомоги, яку розподілили сьогодні – 20 генераторів, 17 дефибріляторів, підставки для крапельниць, турнікети, аптечки.

Це дороговартісне медичне оснащення передали установам, які цього потребують: це медичні заклади нашого міста, сімейні амбулаторії, школи, територіальний центр.

На сьогоднішній день пологовий будинок і міська лікарня мають потужні генератори, а сьогодні завдяки Фонду міжнародної солідарності Польщі в Україні, отримали й інші.

Міський голова Олександр Кодола висловив слова вдячності нашим міжнародним партнерам і підкреслив: “Наша команда активно працює над тим, щоб залучати різні види допомоги до Ніжина. Першочергово це для ЗСУ, потім – шкіл, дитячих садків, лікарень, які мають повноцінно функціонувати, адже наше основне завдання – це життєзабезпечення міста. Щиро дякуємо Польщі і всім нашим міжнародним партнерам, це і Латвія, і Великобританія, і США, а також колегам із Західної України! Разом, всією громадою, працюємо на наші спільну перемогу!”.

Заступник міського голови Ірина Грозенко зазначила: Для нас представники цього фонду – не просто друзі. Це – наші сестри та брати!”.

Центр первинної медико-санітарної допомоги отримав 8 генераторів – відтепер кожна сімейна амбулаторія Ніжина забезпечена альтернативним джерелом живлення.

Територіальний центр – 2 генератори.

Галузь освіти – поки 6, втім, як було зазначено, є домовеність, що з часом фонд доставить ще декілька генераторів навчальним закладам.

Дефибрилятори розподілили таким чином: 4 – пологовому, міській лікарні – 10, Центру первинної медико-санітарної допомоги – 1 упаковка і 2 шт.

У складі отриманої допомоги з Польщі ще є 30 підставок для крапельниць: 10 – пологовому, 20 – міськлікарні.

Турнікети – 100 міськлікарні.

Аптечки 2 ящики – у міськлікарню.

Решту медичного оснащення (шприци, крапельниці, інші медичні препарати) – передали міській лікарні.

Представники медицини та освітньої галузі висловили щирі слова вдячності польським партнерам за підтримку нашої громади.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь