Окупанти з початку червня 230 разів обстрілювали Чернігівщину та Сумщину

 

 

 

 

російські війська продовжують обстрілювати прикордонні території Чернігівської та Сумської області. Лише з початку червня окупанти завдали 230 ударів, переважно з артилерії.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

росія утримує деякі свої підрозділи у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Роблять це для демонстрації сил та відволікання українських військових. Прикордонники не фіксують формування ударної групи для повторного наступу.

По Чернігівщині та Сумщині окупанти відкривають вогонь з артилерії, мінометів, стрілецької зброї, а також скидають вибухові предмети з безпілотників. З початку місяця майже 200 обстрілів здійснили з артилерії, решта — з авіації, стрілецької зброї тощо.

Лише за 22 червня з території росії обстріляли Юнаківську громаду Сумщини з автоматичної стрілецької зброї. А Білопільську громаду обстріляли з мінометів, пошкодивши медзаклад, а також медичний, сільськогосподарський та приватний транспорт. Поранили декілька домашніх тварин.

Нагадаємо, що росіян змусили відступити з Чернігівської та Сумської областей ще на початку квітня, проте обстріли прикордоння продовжуються. Основні сили росія нині зосередила на сході та на півдні нашої країни.

hromadske.ua

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь