Не дожив 19 днів до свого 45-річчя — поховали офіцера на Ніжинщині…

 

 

 

 

ВТРАТА. Мешканці Бобровиці Чернігівської області навколішки зустрічали і до кладовища проводжали загиблого земляка-офіцера Віктора Буца.

На війні він командував танковим взводом першого танкового батальйону. Під розбитим танком і знайшли побратими його понівечене ворожим снарядом мертве тіло. Убитий офіцер пролежав там кілька діб, поки не вщухли «ураганні» обстріли.

Материне ж серце відчуло біду 14 травня, коли син не вийшов на зв’язок. Згодом з’ясувалося, що саме того дня і загинув її син, за 19 днів до 45-річчя.

Осиротіли його мати Парасковія Миколаївна, дружина Наталія Леонідівна, старшенька доця Каріна (піде в 10 клас) і меншенька Юля, яку одинока мама поведе в перший клас.

Проводжати старшого лейтенанта Віктора Буца в останню дорогу прийшло дуже багато односельців, приїхали побратими з танкового батальйону на чолі з командиром, воїни територіального центру комплектування, керівники Бобровицької міськради і об’єднаної громади, представники установ і трудових колективів. На траурній церемонії зі сльозами на очах говорили виступаючі про загиблого героя. А його класна керівниця Ольга Василівна Ярмоленко, обливаючись сльозами, згадувала, яким здібним і дисциплінованим був учень Віктор Буц. Поминальну панахиду відспівали четверо священників Православної церкви України. Поховали воїна під похоронну мелодію і військовий салют.

Пам’ять про героїчного воїна вічно житиме в серцях вдячних земляків. 

За матеріалами Біла Хата, Григорій Загребля, фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь