Чоловіка зобов’язали читати твори Багряного, Барки та Самчука за заклики до окупації півдня України

 

 

 

 

Суд в Одесі засудив чоловіка до умовного терміну й читання творів українських письменників про радянські репресії за те, що той закликав окупувати південь України та створити «Новоросію».

Про це свідчить вирок Приморського районного суду Одеси.

Чоловік під ім’ям «Владимир Устинов» поширював у російській соціальній мережі «Одноклассники», яка заблокована в Україні, проросійські заклики. Правоохоронці зафіксували, що він з 14 лютого 2022 року закликав до боротьби проти «київської нацистської влади наркоманів» та об’єднання південних та східних областей у «Новоросію».

Також чоловік заявляв, що сподівається на «звільнення» російськими солдатами. Повідомлення на підтримку окупації він надсилав із місця роботи: «Одеського зоологічного парку загальнодержавного значення». Після обшуків у чоловіка вилучили телефон, з якого він теж сидів у російській соцмережі.

Йому висунули звинувачення в публічних закликах до насильницької зміни державної влади та посяганні на територіальну цілісність. Під час судових засідань обвинувачений визнав свою вину.

Чоловіка засудили до 5 років ув’язнення з випробувальним терміном у 3 роки — тобто якщо він протягом трьох років більше не порушить закон, то до в’язниці не потрапить.

Крім того, суд зобов’язав чоловіка прочитати декілька творів українських письменників: зокрема «Тигролови» Івана Багряного, «Жовтий князь» та «Марія» Уласа Самчука. В усіх них ідеться про репресії радянської влади щодо українців.

hromadske.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь