Освіта під час війни: як відновлюватимуть навчання на Чернігівщині

 

 

 

 

На Чернігівщині кожна громада самостійно прийматиме рішення, як відновлювати навчання. Це може бути очна, дистанційна чи змішана форми навчання. Про це в телемарафоні «Суспільне. Спротив» розповів начальник управління освіти та науки обласної військової адміністрації Микола Конопацький, пише «Суспільне Чернігів».

– Це буде приймати кожна громада. В залежності від безпекової ситуації. Як будуть відбуватися події. У нас є декілька громад, які сьогодні визнані із 57, в яких ми не зможемо проводити навчання, бо там постійно йдуть обстріли. До кінця липня ми маємо об’їхати й підписати паспорти безпеки й лише після цього громади разом з батьками розкажуть, як вони це все бачать, — говорить Конопацький.

Загалом на Чернігівщині пошкоджені 64 школи. З них у майже 92% — можна проводити навчання, а 12 шкіл вже відремонтовані

– Ми готуємо всі школи, які не зруйновані. На сьогодні зруйновані 115 закладів освіти, і загальні збитки складають 14 мільярдів. Щось відновимо, щось не відновимо. Виїхали за кордон у нас 11 300 учнів, частина повернулася — це 20%, — каже начальник управління.

На сьогодні, каже Конопацький, найголовніша проблема — це підвіз дітей.

– На жаль, є велика проблема з підвозом дітей. На сьогодні потрібно понад 80 автобусів, 60 знищено під час обстрілів, — зазначив він.

0462.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь