Чому ніжинці не можуть отримати всі ліки за рецептами із відшкодуванням. Роз’яснення керівника

 

 

 

 

Сьогодні наша редакція відвідала 200 Аптеку (Ліки України), що розташована в НІжині по вулиці Амосова.

Аптека має специфічне направлення. Тут відпускають психотропні препарати, за відповідним рецептом, на ці ліки є відшкодування з міського бюджету.

Так вийшло, що останнім часом хворі стали нарікати на персонал. Ми ж вирішили розібратись у ситуації та поспілкувались із керівником.

Керує Аптекою Ірина Грек.

Ірино Анатоліївно, останнім часом зафіксовано декілька скарг від мешканців міста стосовно роботи вашого закладу. Як поясните ситуацію?

За своєю специфікою роботи ми працюємо з хворими по психіатрії, яким відпускаємо ліки за відповідними рецептами, за які іде відшкодування із місцевих бюджетів. Працюємо з жителями міста та району. Мешканцям Ніжина відшкодування іде з міського бюджету. Жителі району отримують відшкодування у районі. Але робота в цьому напрямку іде згідно постанови Міністерства Охорони Здоров’я України, в якій чітко вказані граничні ціни на препарати, по яким іде відшкодування.

Сьогодні ринкові ціни на ці ліки значно перевищують вказані у постанові. За рецептами по відшкодуванню ми не можемо на сьогодні відпускати такі препарати.

Але через специфіку захворювання часто клієнти не розуміють нас. А пояснити ситуацію в таких випадках дуже важко. Про проблеми із відпуском таких препаратів на сьогодні ми попереджали амбулаторії сімейної медицини. Здебільшого нас розуміють. Але є і випадки нарікань. Ринок цін ми моніторимо щодня і коли ціна упаде до граничної вказаної в реєстрі МОЗ ми відновимо відпуск препаратів за рецептами із відшкодуванням. Поки ж ціна зависока, тому проблема залишається. Додам, що ціни на ринку зросли через війну. І коли ситуація зміниться поки невідомо. Ще іноді виникають питання у відпуску таких препаратів через те, що мешканці міста прописані в Ніжині, укладають декларації із сімейними лікарями району, або з такими клініками як “Мій лікар”. Ми над усим працюємо і шукаємо шляхи вирішення проблем.

Наша редакція сподівається, що бесіда та публікація стали корисними ніжинцям, адже питання по відпуску ліків за рецептом по відшкодуванню роз’яснено керівником аптеки.

Світлана Охріменко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь