Перше вінчання – у храмі ПЦУ в Крутах

 

 

 

 

Не так давно Крутянська громада Ніжинського району перейшла до ПЦУ (Православної церква України). Нині віряни разом із священнослужителем храму Сергієм Чутченком справляють літургії моляться за наших захисників і Україну в облаштованому в селищі невеликому храмі.

Вже були і хрещення маленьких українців. А не так давно провели перше вінчання. Про цю подію повідомила дружина священнослужителя Юлія Чутченко на своїй сторінці у Фейсбук.

Щиро радію! Перше Вінчання в Крутах! Молодятам серце у вогні тримати і Бога прославляти!Ми десь з-поміж цих рядків.Завжди страшно, щоб забралося: М5:14-29 «Царство Боже подібне до того чоловіка, який перш ніж рушити в подорож, покликав своїх слуг і доручив їм пильнувати своє майно. Одному він дав п’ять талантів, другому — два, а третьому — один. Кожного наділив за здібностями та й поїхав. Одразу ж той, що одержав п’ять талантів, пустив їх в обіг і заробив іще п’ять. Так само зробив і той, який одержав два таланти. Він також вклав їх у справу й заробив ще два. А третій, який одержав один талант, пішов і закопав гроші в землю. Багато часу минуло, поки господар повернувся і зажадав їхнього звіту. Чоловік, який одержав п’ять талантів, приніс до господаря його п’ять талантів і ще п’ять зароблених, мовивши: „Господарю, ти доручив мені п’ять талантів, а ось іще п’ять, що я заробив”. Тоді той сказав йому на це: „Гарна праця, ти добрий і вірний слуга! Оскільки ти добре впорався з цією малою сумою, я доручу тобі велику. Іди й розділи разом зі мною цю радість”. Тоді підійшов той слуга, який одержав два таланти від свого господаря, і мовив: „Господарю, ти доручив мені два таланти, а ось іще два, що я заробив”. Хазяїн відповів йому на це: „Молодець! Ти добрий і вірний слуга! Ти добре впорався з цією малою сумою. Отже, я доручу тобі більшу. Іди й розділи зі мною цю радість”. І підійшов до нього той, який одержав один талант, і мовив: „Господарю, я знаю, що ти жорстокий. Збираєш урожай там, де нічого не садив, жнеш там, де нічого не сіяв. Тому я злякався і пішов та й закопав гроші в землю. Ось, забери своє!” У відповідь той мовив: „Ти поганий і ледачий слуга! Знаєш, що я збираю врожай там, де не садив, і жну там, де не сіяв. Тобі слід було пустити гроші в обіг, то ж повернувшись, я б і своє одержав, і прибуток мав. Заберіть у нього талант і віддайте тому, хто має десять. Кожному, хто має, додасться ще більше і матиме він надміру, а у того, в кого нічого не має, відніметься і той дріб’язок, що йому належить,” – пише матушка Юлія.

Ми ж від редакції також вітаємо молодят. Будьте щасливими! Долайте перепони разом і бережіть один одного. Співчувайте і розумійте, слухайте і прислухайтесь і тоді ваша родина здолає всє і буде міцною як скеля.

Центральне фото – ілюстрове

Фото в тексті – Юлії Чутченко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь