Для літньої пори року характерні захворювання на кишкові інфекції. З 01.06.22 запроваджено щотижневий моніторинг захворюваності на кишкові інфекції з детальним аналізом факторів, які їх спричинили.
Під час проведення епідрозслідування встановлено можливі фактори, що зумовили захворювання на кишкові інфекції:
– 35 — м’ясні продукти,
– 13 — молочні продукти,
– 10 — яйця
– 1 — кондитерські вироби.
Про це пише ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб» МОЗУ.
Усі фактори не пов’язані з промисловим виробництвом. Причиною захворювань є порушення правил зберігання харчових продуктів у домашніх умовах і недотримання правил особистої гігієни населенням.
Цього року в області на ботулізм захворіли 4 особи (2 — з м. Чернігова, 2 — з населених пунктів Чернігівського району). 1 особа (чоловік, 54 роки) померла. Ще один діагноз ботулізму (Чернігівський район) знято після проведення додаткових лабораторних досліджень. Випадки захворювання на ботулізм поодинокі, групових спалахів не було. Дітей серед осіб, які захворіли, немає. Всі особи захворіли після вживання риби в’яленої непатраної, виготовленої в домашніх умовах.
Дикорослими грибами отруїлися троє осіб (2 — з м. Ніжин, 1 — з Чернігівського району).
Джерело: cheline.com.ua
Фото з мережі
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram