Державна гуманітарна допомога: прийнято рішення про її перенаправлення

 

 

 

 

Протягом кількох останніх днів на адресу Ніжинської районної військової адміністрації надходять звернення від деяких жителів громад Ніжинщини щодо видачі державної продовольчої гуманітарної допомоги.

Тому, Ніжинська РВА інформує.

Наприкінці квітня 2022 року від Чернігівської обласної військової адміністрації надійшла перша партія державної продовольчої підтримки регіонів. Продуктові набори були сформовані завдяки зусиллям Рівненської та Дніпропетровської ОВА.У громади допомога надходила в залежності від сформованих потреб органами місцевого самоврядування та технічних можливостей територіальних громад. Розподілом гуманітарної допомоги займались органи місцевого самоврядування.

Першочергово були забезпечені продовольством території, які найбільше постраждали від армії рф – це Новобасанська (100%), Дмитрівська (80%), Талалаївська (94%) та Макіївська (100%) ТГ.Загалом на Ніжинщині продуктові набори отримало 113085 людей – це 42,5% населення. Серед них: Батуринська – 41%, Бахмацька – 29%, Бобровицька – 66%, Борзнянська – 65%, Височанська – 54%, Комарівська – 60%, Плисківська – 56%, Вертіївська – 67%, Крутівська – 56%, Лосинівська – 41%, Мринська – 48%, Носівська – 60%, Ніжинська – 31%.

Ніжинська РВА постійно отримувала державну гуманітарну допомогу й щоденно передавала її громадам, включаючи вихідні дні та свята, розуміючи, що допомога повинна бути надана вчасно кожному мешканцю Ніжинщини.

Та не зважаючи на це, деякі громади не мали змоги в повному обсязі забрати свої пакунки в зв’язку з неможливістю роботи органу місцевого самоврядування в вихідний день, деякі – через неможливість сформувати чіткий список потреб або нестачу техніки.

Декілька громад прийняли рішення віддати частину наборів на потреби ЗСУ та громадам східних і південних областей України, окремі громади для надання гуманітарної допомоги населенню залучали недержавні благодійні організації, тому від державної продовольчої допомоги відмовились.

Ситуація в країні постійно змінюється й, на жаль, ті регіони, які нам комплектували продуктові набори тепер самі потребують допомоги. Тому, на рівні держави поки що було прийняте рішення про перенаправлення гуманітарної допомоги й тимчасове припинення постачання її на Чернігівщину.

Ніжинська районна військова адміністрація висловлює щиру подяку усім, хто активно долучався до допомоги в цей непростий для країни час – волонтерам за їх невтомну працю, всім головам територіальних громад за їх стійкість, підприємствам, які надавали спецтехніку для розвантаження пакетів із продуктовими наборами. Така спільна плідна робота дала свої результати – усі ми об’єднались заради єдиної мети, і мета ця – Перемога.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь