В Україні розробили невловимий для окупантів дрон

 

 

 

 

Команда українських інженерів та програмістів створила дрон, який не можуть збити засоби протиповітряної оборони. Наразі розробники налагоджують масове виробництво апаратів для Української армії.

Новий безпілотник може нести до шести снарядів. З висоти 100 м точність поразки становить 3 м. Оператор може бути за 20 км від об’єкта. Апарат виготовлений із сучасних матеріалів, що не містять металів, тому його майже неможливо розпізнати та збити. Крім того, дрон електричний і не має теплового сліду. Перевагою є ціна безпілотника. Він значно дешевший за іноземні аналоги.

— Російські загарбники змушені витрачати дорогі ракети для влучення в українські дрони, — каже ініціатор проекту Володимир Яценко, 52 роки. — Якось наш безпілотник дуже нервував ворогів. Вони збили його ракетою за 200 тисяч доларів. Ціна самого дрону не перевищує 5 тисяч доларів. Був щасливим, що працюємо з такою ефективністю. Зараз плануємо виробництво поставити на конвеєр і за рік виготовляти не менше 2 тисяч апаратів. Саме стільки зараз на озброєнні ворогів. Свої БПЛА не продаємо, а безкоштовно передаємо лише військовим.

Головне фото ілюстрове з мережі

processer.media

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь