Молодіжна рада Ніжинської територіальної громади гуртує молодь навколо національної ідеї

 

 

 

 

Проект Молодіжної ради Ніжинської територіальної громади «НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ ГУРТУЄ МОЛОДЬ» розпочато.Старт невипадковий, він символічний, адже 28 липня Україна вперше відзначає День Української Державності.Тож сьогоднішній захід і весь проект в цілому ми присвячуємо Україні та її державотворенню. Сьогоднішній вагомий день розпочався з урочистого підняття державного прапору та покладання квітів на вічну шану і пам’ять Героїв України, які віддали свої життя за Україну та її майбутнє, участь в якому взяли депутати Молодіжної ради Ніжинської територіальної громади.

Відкривала проект «НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ ГУРТУЄ МОЛОДЬ» лекція «Історія Української державності: відновлення історичної справедливості та вшанування героїчних сторінок боротьби українського народу проти російських загарбників», яку для широкого загалу молодівисвітлив Євген Миколайович Луняк –доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Ніжинського державного університету, депутат Ніжинської міської ради, офіцер Збройних Сил України.

Доповідь Євгена Миколайовича актуалізувала тисячолітню історію Української Державності, її початки за часів Київської Русі та еволюцію до сучасності, ідентифікацію та розуміння понять «Русь», «Українець», «козак». Україна століттями боролася проти російських загарбників лише за право існування, боролась завзято і саможертовно. Україну та козацький дух неможливо зламати. Україна неодмінно переможе, адже правда на нашому боці! Активна молодь долучилася до розмови з професором, задаючи запитання та розставляючи акценти до власного розуміння сутності українства.

Стежте за нашими повідомленнями та долучайтеся до наступних заходів проекту «НАЦІОНАЛЬНА ІДЕЯ ГУРТУЄ МОЛОДЬ».

СЛАВА УКРАЇНІ!

За інформацією Молодіжної ради Ніжинської територіальної громади

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь