З 1 серпня на Чернігівщині вилов раків заборонено

 

 

 

 

Із 1 серпня 2022 року, відповідно до наказу Чернігівського рибоохоронного патруля від 26.07.2022 №72-од, починає діяти заборона на будь-який вилов раків у рибогосподарських водних об’єктах Чернігівської області.

З огляду на рекомендації Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України, заборона триватиме до 20 вересня 2022 року (включно).

Про це повідомляє Чернігівський рибоохоронний патруль.

Заборону встановлено з метою збереження й охорони популяції раків у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш уразливі. Лов цих членистоногих під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства, відповідно до ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн і штраф – до 680 грн.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екземплярів раків на водоймах загального користування та 50 екз. – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Довідкова інформація:
Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу при рості та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Проте період формування та зміцнення нового панцира може продовжуватися до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов цих річкових мешканців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь