9 серпня Ніжинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану офіційно відкрив “нові двері”

 

 

 

 

Ніжинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану 9 серпня офіційно відкрив для громадян свої «нові двері». Відтепер жителі Ніжина отримуватимуть послуги в привабливішому місці та більш комфортних умовах.

Саме в цей день відбулась довгоочікувана подія: офіційне відкриття Відділу реєстрації актів цивільного стану та перша церемонія укладання шлюбу у оновленому, відреставрованому приміщенні.

На урочистості завітали міський голова Олександр Кодола, заступник Сергій Смага, радник Сергій Охонько та керівниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (місто Суми) Ірина Свистун.

Оглядаючи приміщення та спілкуючись з присутніми міський голова Олександр Кодола зазначив: «Сьогодні у Ніжині урочиста мить – ми відкриваємо нове приміщення відділу РАЦСу. Хочу подякувати всім, хто долучився до цього проекту. Ми його реалізували спільно з Міжрегіональним управлінням юстиції. Зародження сьогоднішньої родини показує те, що життя продовжується, міцних українських родин стає ще більше!»

Спеціалісти відділу, реєструючи знакові події в житті кожного українця, вкотре доводять, що війна стала каталізатором у прийнятті багатьох рішень. Закохані молодята, ловлять кожен момент свого життя… Зокрема ніжинці з початку року зареєстрували рекордну кількість одружень. 400 пар створили нові родини! А це на 25% більше ніж минулого року.

В умовах війни структурні підрозділи Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) фактично не припиняло своєї роботи. В період, коли Ніжин перебував в оточенні окупантів, фахівці Ніжинського відділу ДРАЦ, вже з 04 по 31 березня 2022 року зареєстрували бажання укласти шлюб 43 парам молодят. А за час повномасштабного вторгнення в Україну на рушник стало 334 пари!

Надзвичайно приємно те, що ніжинці доводять: кохання не має віку! Так найстаршому із цьогорічних молодят виповнилось 77, а наймолодшому – 19.

Нове життя приходить у світ попри війну і реєстрація народжень красномовне свідчення того, що життя не спинити. За ці важкі часи народилося 214 малюків (з початку року 300). З яких, навіть є двійні.

Позитивна динаміка збільшення зареєстрованих шлюбів та народжень свідчить не тільки про незламність українців, а ще доводить актуальність на попит сервісів, що надають органи державної реєстрації актів цивільного стану, навіть під час воєнних дій. Працівники Ніжинського підрозділу також надають послуги в рамках експериментального проекту «єМалятко», пілотного проекту «Шлюб за добу», опрацьовують в державному реєстрі актів цивільного стану громадян заяви громадян, подані через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, розглядають заяви мешканців, які звернулися через веб-портал «звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

На сьогодні міжрегіональне управління на чолі з керівником Іриною Свистун, неспинно забезпечує безперебійну роботу органів юстиції, удосконалюючи принципи та підходи надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Відкриття Ніжинського відділу ДРАЦС в новому приміщенні зі зручним розташуванням є яскравим прикладом спільної з міською владою роботи зі створення сучасного простору з комплексом усіх необхідних послуг.

Відтепер ошатна зала Ніжинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану, розташована в затишному місці. Вона повною мірою задовольняє потреби не тільки наречених і їх гостей, а і відвідувачів загалом.

Слід додати, що після відкриття нового приміщення фахівці юстиції чекають на збільшення в Ніжині показника одружень та інших позитивних реєстраційних послуг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь