Загинули в боях за Україну: на Чернігівщині попрощалися з трьома захисниками

 

 

 

 

Сьогодні на Чернігівщині провели в останню путь трьох земляків – воїнів Василя Вдовіна, Павла Радченко та В’ячеслава Пінчука, які загинули у бою за свободу та Незалежність України.

Про це повідомили у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Пінчук В’ячеслав народився 28 грудня 1985 року в місті Ніжин. Працював водієм на Ніжинському хлібзаводі, пізніше став механіком. Ще у 2014-му В’ячеслав став на захист України та взяв безпосередню участь в антитерористичній операції на Сході. Після демобілізації він повернувся до роботи водієм, де і працював до 24-го лютого 2022 року, аж поки росія не здійснила повномасштабне вторгнення на територію нашої держави.

Наш земляк добровольцем пішов на захист Ніжина, а у травні потрапив до навчального центру Полтави, звідти — на східний фронт в Донецьку область. Там у складі 54-ї окремої механізованої бригади він давав гідну відсіч загарбнику.

На жаль, 8 серпня під час виконання бойового завдання біля села Званівка Донецької області Пінчук В’ячеслав загинув… Вдома у нього залишились батьки, кохана дружина та троє неповнолітніх дітей – 15-річний син Іван, 6-річна донька Вероніка і 10-місячна донька Дарина.

Павло Радченко народився 5 лютого 1972 року в селі Дейманівка Прилуцького району. З 1997 року по кінець 2015 року служив в органах внутрішніх справ України, а у листопаді 2016 року пішов на військову службу за контрактом до 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. За три роки служби наш земляк неодноразово брав участь в антитерористичній операції на Сході України, а після закінчення строку контракту звільнився з військової служби за вислугу років.

Після повномасштабного ворожого вторгнення Павло вирішив повернутися до лав Захисників, аби вкотре зі зброєю в руках боронити рідну Батьківщину від загарбника. Так він потрапив до 54-ї окремої механізованої бригади, у складі якої боронив територіальну цілісність та недоторканість нашої держави.

8 серпня під час бою з противником біля населеного пункту Виїмка Донецької області Радченко Павло отримав важке поранення. На жаль, воно виявилось несумісним із життя…

Василь Вдовін народився 8 жовтня 1986 року у місті Прилуки. Навчався у місцевих гімназії №5, а потім у ліцеї №6. Після їх закінчення вступив до Національного авіаційного університету, після чого проходив службу у Збройних силах України. До 2014-го року працював у своїй альма-матер, а з початком заворушень у 2014-му році долучився до учасників Революції Гідності, трохи згодом став до лав Захисників України. У 2015-му Василь повернувся до Національного авіаційного університету, де розпочав роботу над дисертацією.

Після повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк знову не лишився осторонь. Разом з побратимами з 72-ї окремої механізованої бригади брав участь у боях за Бучу, Ірпінь та Сєвєродонецьк.

Нажаль, 20 липня під час виконання бойового завдання у Бахмуті на Донеччині Вдовін Василь загинув.

 Сьогодні рідні та близькі, друзі та побратими востаннє попрощалися з Василем, Павлом та В’ячеславом, вшанувавши їх світлу пам’ять та поховавши на рідній землі.

newch.tv

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь