Кількість внутрішньо переміщених осіб у Ніжині зростає

 

 

 

 

Внутрішньо переміщеною особою (ВПО) є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.
      За інформацією Міжнародної організації з Міграції, з початку повномасштабному вторгнення росії в Україні, кожний шостий українець став переселенцем. Чимало таких громадян і у нашій громаді.
Як повідомила, сьогодні на щопонеділковій нараді у виконавчому комітеті Ніжинської міської ради Валентина Кулініч, начальник управління соціального захисту населення, на обліку станом на сьогодні в місті  перебуває 2724 внутрішньопереміщених осіб. І їх кількість, як зауважила, Валентина Михайлівна зростає. «Коли в попередніх періодах, до органу соцзахисту зверталося 18-20 осіб на тиждень, то протягом минулого тижня УСЗН зареєстрували 36 таких осіб. В основному це люди з Херсону, Харкова, Донецька. Основне питання, з  яким звертаються ВПО», –  зауважує Валентина Кулініч, –  це надання гуманітарної допомоги у вигляді продуктів харчування». 
   Протягом попередніх місяців, завдячуючи волонтерським організаціям влада міста намагалися забезпечити всіх осіб, які тимчасово проживають у нашому місті, необхідними речами та продуктами харчування. Вся державна гуманітарна допомога, яка була надана для ніжинської громади, була розподілена між категорійними верствами населення. Це в той час, коли були проблеми з постачанням продуктів, коли Ніжин був на лінії вогню. Зараз більш менш ситуація з продуктами стабільна. При нагальній потребі, при складних життєвих обставинах, станом на сьогодні, люди можуть звернутися до організації Червоного Хреста з приводу допомоги.
  Всі організації міста, заклади охорони здоров’я, заклади сфери соціального обслуговування завжди готові допомогти людям, які знайшли тимчасовий прихисток у Ніжині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь