“Віденська рапсодія” по-ніжинськи: творчі перемоги учнів Ніжинської хореографічної школи. Фото

 

 

 

 

Що ми уявляємо, коли думаємо про Австрію? Австрійські Альпи й гірськолижні курорти, фантастичну архітектуру міст і казкові природні краєвиди передмість, запашну каву по-віденськи й елегантний віденський вальс…

Так, Австрія безперечно прекрасна будь-якої пори року, але весна тут – справжнє свято!

У цьому в черговий раз переконались учні та вихованці творчих колективів КЗ ПМО «Ніжинська хореографічна школа», які стали учасниками ІІ Міжнародного дитячо-юнацького фестивалю «Віденська рапсодія», що відбувся 23-29 березня 2023 року у м. Відень.Метою фестивалю є встановлення творчих контактів, зміцнення міжнародних зв’язків та співпраця двох країн через дитячу творчість, формування творчого потенціалу підростаючого покоління.Учасниками міжнародного фестивалю-конкурсу стали творчі колективи та окремі виконавці з Австрії та України (близько 270 конкурсантів).

Фестиваль «Віденська рапсодія» під егідою та за підтримки Посольства України у Відні був організований цьогоріч Українською школою «Ерудит» у співпраці з Wiener Lerntafel, BFI, Bundesministerium Europäischer Sozialfonds, ГО «Відродження нації» та за підтрики Winer Stadthalle.

Ніжин представляли творчі колективи Ніжинської хореографічної школи: Зразковий аматорський ансамбль народного танцю «Квіти України» /керівник Олександр ПАРХОМЕНКО/ у супроводі викладача школи Марини ШМАТОК та Зразковий аматорський ансамбль сучасного класичного танцю «Гармонія» у супроводі його керівника Алли ГАНАГИ.

Для учнів Ніжинської хореографічної школи вже сам виступ на віденській сцені в самому серці Австрії – величезна відповідальність, оскільки у 2019 році на цій же сцені Герман Москаленко – учень 6 класу школи (викладач – кандидат педагогічних наук Валентина РЕВЕНЧУК ) – здобув ГРАН-ПРІ у номінації «Інструментальний жанр», віртуозно виконавши «Вальс» Євгена Доги. 

Почесний гість фестивалю – директорка Ніжинської хореографічної школи Галина ТИМОШЕНКО – під час урочистого відкриття заходу передала відеозвернення володаря «Гран-прі 2019» Германа Москаленка до організаторів та учасників «Віденської рапсодії 2023».

Вихованці Ніжинської хореографічної школи доклали максимум зусиль, аби продемонструвати високий рівень своєї професійної та виконавської майстерності – І ЗДОБУЛИ ВАГОМІ НАГОРОДИ – ДИПЛОМИ ЛАУРЕАТІВ І СТУПЕНЯ. ВІТАЄМО УЧНІВ ТА ЇХ ВИКЛАДАЧІВ!!!Екскурсійна програма у рамках міжнародного фестивалю була теж надзвичайно насиченою: тур «Весняне тріо – Угорщина, Австрія, Словаччина» (екскурсії по Відню, знайомство з Братиславою, мандрівки по Будапешту) – яскраві та незабутні спогади на все життя. Учні та вихованці творчих колективів Ніжинської хореографічної школи з року в рік відкривають для себе різні країни світу та їх культуру, водночас змінюють себе, опановуючи нове і пізнаючи світ. Австрія – цікава та незабутня культурно-туристична сторінка у їх духовній книзі життя.

ЩИРА ВДЯЧНІСТЬ:· Організаторам міжнародного фестивалю-конкурсу, і насамперед нашій невтомній Тетяні КОЗАЧЕНКО, – за професійність, розуміння, невичерпний оптимізм та підтримку (вони зробили все для того, щоб ця поїздка відбулася та запам”яталася)· Посольству України у Відні – за сприяння у проведенні фестивалю на найвищому рівні· Благодійному фонду «Копиця» та особисто нашій безвідмовній Наталії КОПИЦІ – за найкращі у світі патріотичні іграшки-сувеніри· Інесі ШАПОВАЛОВІЙ – директору Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Ніжинської міської ради – за підтримку та прекрасні українські сувеніри· Неперевершеним ніжинським майстриням (їх авторські ляльки-мотанки тепер оберігатимуть Олену Шоптенко та австрійських організаторів фестивалю)· Всім, всім, всім (водіям, екскурсоводам, працівникам готелів…).

ДЯКУЄМО ВСІМ!

Ніжинська хореографічна школа

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь