Багатий талантами Ніжинський край! Про умільця з Лосинівки…

 

 

 

 

Наділені талантом люди завжди приваблюють. Вони настільки яскраві й глибокі, що часом кількахвилинне спілкування з ними надає наснаги краще, ніж сон, їжа, розваги разом узяті. Такими енергоносіями, які здатні запалити збайдужіле серце, є захоплені якоюсь справою ентузіасти. Один з них – лосинівчанин Григорій Петрик, який втілює в життя свою найзаповітнішу мрію – робити те, чого прагне душа.

Коли розглядаєш вироби з дерева майстровитого лосинівчанина, одразу відчуєш атмосферу творчості та величезного польоту фантазії. Захоплення стало сенсом життя лосинівського умільця. Не полишало воно в юності, переслідувало, коли почав працювати. Правда, зробив «перекур» під час вибуху на ЧАЕС. Тоді не до того було. Мужній чоловік став ліквідатором атомного монстра і місію свою виконав з честю.

Тепер Григорій Миколайович на заслуженому відпочинку. Працюючи з деревом, відпочиває серцем і душею. Така праця для нього – вища насолода, а втома – благородна.

Без поспіху, але послідовно і цілеспрямовано умілець передає свої навички та вміння внукам – Юрі та Владиславу. Хоче, щоб вони теж росли з інтересом до творчості. А раптом столярство стане і їх хобі, покликанням.

За свою роботу, доброту і людяність Григорій Миколайович заслужив авторитет і повагу в односельців.

Вісник Лосинівської громади

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь