Ніжинська бібліотека: зріс попит на україномовну літературу

 

 

 

 

Інформаційна війна, інформаційно-літературний шум збиває непідготовлену людину з елементарних моральних основ існування. В наш час в бібліотеках значно збільшився попит на україномовну літературу, пишуть на сторінці Бібліотека-філія №2 Ніжинської міської ЦБС.

Найпопулярніші книги таких сучасних українських авторів: Люко Дашвар, Оксана Забужко, Сергій Жадан, Макс Кідрук, Андрій Кокотюха, Ліна Костенко, Володимир Лис, Олена Печорна, Світлана Талан, Василь Шкляр, Марія Матіос та інші.

У бібліотеці-філіалі №2 проведено День бібліографії «Зустріч з книгами українських авторів», присвячений визначним українським творам та письменникам.Завідуюча філіалом Ніна Івасенко презентувала користувачам видання, які отримала бібліотека в рамках проекту «Поповнення бібліотечних фондів» від УІК.Користувачів зацікавила книжкова виставка «Твори сучасних українських письменників», яка відкрила різнобарв‘я нашого сучасного друкованого українського слова (підготувала б-р Самойленко Н.Г.).

Протягом Дня бібліографії користувачам було представлено довідковий вернісаж «Книги України в дзеркалі бібліографії», бібліографічний огляд «Новому часу – нові книги», літературний анонс «Сергій Жадан – лауреат Премії Свободи та номінант на Нобелівську премію з літератури (2022) та консультація «Як за допомогою ДБА бібліотеки підібрати книги українських письменників».Цікаві екранізації української класики чекали відвідувачів в нашому бібліотечному кінозалі.

Ми хотіли донести присутнім, що книга – це теж зброя, яка дозволяє виборювати правду на культурно-інформаційному фронті. Зброя, яка захистить нашу реальність від насадження міфів та формування псевдоісторії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь