У Ніжинському районі попри воєнний стан триває підготовка до опалювального сезону

 

 

 

 

У Ніжинському районі попри воєнний стан триває підготовка до опалювального сезону 2022—2023 років.

З початку червня розпочато реалізацію Плану заходів, затвердженого розпорядженням голови Ніжинської районної державної адміністрації від 11 червня 2022 року №45 «Про підготовку об’єктів підприємств житлово-комунального господарства, закладів бюджетної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2022/2023 років». Мета — забезпечення сталого проходження опалювального сезону 2022/2023 років, належного функціонування об’єктів житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної інфраструктури.

На виконання вищезазначеного розпорядження в районі створений оперативний штаб з питань підготовки і роботи об’єктів підприємств житлово-комунального господарства та закладів бюджетної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2022—2023 року, а у кожній громаді району утворені територіальні комісії з питань підготовки і роботи об’єктів підприємств житлово-комунального господарства та закладів бюджетної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2022—2023 року, які контролюють ведення підготовки до опалювального сезону.

Відповідно до Плану заходів у населених пунктах розробили та затвердили графіки виконання робіт з підготовки до опалювального сезону 2022/2023 року.

Загалом на території Ніжинського району до осінньо-зимового періоду потрібно підготувати:

  • 173 котельні;
  • 13 водопровідно насосних станцій;
  • 14 каналізаційно насосних станцій;
  • 5 каналізаційно очисних споруд;
  • 56 артезіанських свердловин;
  • 234 об’єкти соціально-культурного призначення з них:
  • 81- дошкільний навчальний заклад,
  • 109 – закладів освіти,
  • 44 – заклади охорони здоров’я;
  • 419 багатоквартирних житлових будинків.

Цього року окрім гідравлічних випробувань труб, перевірки готовності котелень та стану об’єктів водопостачання та водовідведення, необхідно провести аналіз стану об’єктів комунальної інфраструктури, пошкоджених внаслідок російської військової агресії. Першочергово це стосується Новобасанської та Дмитрівської територіальних громад. Інші громади, що зазнали не таких значних руйнувань, також потребують комплексного підходу, реконструкції та модернізації енергоємних існуючих технологій, щоб працювати в умовах воєнного стану.

Аби провести опалювальний сезон безперебійно, вже зараз маємо знайти вирішення всіх питань щодо функціонування об’єктів критичної інфраструктури. На початку червня на нараді за участі голів територіальних громад розглядалося питання щодо проблем з підготовки до опалювального-сезону (стан котелень, роботу систем водопостачання/водовідведення та інших об’єктів, що забезпечують теплом об’єкти соціальної сфери). Також обговорили з відповідальними особами альтернативні варіанти постачання тепла та антикризові заходи для функціонування котелень.

Слід зазначити, що на швидкість виконання робіт впливає ряд чинників: обмеження комендантської години, ускладнена логістика та брак матеріалів для ремонту. Однак, попри це, підготовка теплового господарства до опалювального сезону проводиться безперервно.

Ніжинська районна військова адміністрація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь