Ідеатон у ніжинській бібліотеці. Фото

 

 

 

 

Працівники центральної міської бібліотеки продовжують реалізувати проєкт «Економічний RestART», який має на меті надати креативній молоді та підприємцям Ніжина, що працюють у сфері креативних індустрій, можливість для професійного розвитку в рідній громаді.

Повідомляє Нежатин.

Вчора в бібліотеці організували ідеатон – захід для пошуку вдалих рішень та ідей, що можуть вирішувати певні завдання та проблеми. Він був спрямований на пошук ідей, які дадуть змогу зробити простір бібліотеки більш сучасним та привабливим, а також – на  визначення обладнання  і ресурсів, які мають бути в бібліотеці, аби це сприяло розвитку креативного бізнесу в місті.

У бібліотеці зібрались небайдужі містяни, представники управління культури та туризму, волонтери та міські депутати. Менторами Ідеатону були львівські фахівці з дизайну та архітектури: мультидисциплінарний дизайнер Тарас Пастущак та архітекторка, урбаністка, інтер’єрна та предметна дизайнерка Марта Буряк.

Учасники зібрання були об’єднані в команди і виконували  покрокові завдання: аналіз сучасного стану бібліотеки та запитів її користувачів, генерування  ідей, прототипування ідей, скетчинг, а на завершення  –  презентації командних напрацювань.

Напередодні Ідеатону провели опитування серед жителів міста на предмет бачення містянами сучасної бібліотеки і її функцій. Всі побажання були враховані  під час обговорень. 

Захід відбувся, як повідомила директор даної установи Олена Єкименко, в межах проєкту «Економічний RestART», організатором якого є ВГО Українська бібліотечна асоціація за партнерства агенції економічного розвитку PPV Knowledge Networks. Реалізуючи цей проєкт у життя, наші бібліотекарі вже провели ряд зустрічей із цікавими лекторами у сфері креативних індустрій. Отримали вони й нову сучасну літературу з цієї галузі.

Олександр Василенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь