Бере до рук гачок та старі речі й створює різнобарвну красу. Фото

Днями на абонементі центральної бібліотеки міста Ніжина відкрилася виставка плетених килимків з красномовною назвою “Нове життя старим речам ” ніжинки Олександри Тимофіївни Подоляко. Круглі різнобарвні килимки на підлогу зв’язані гачком зі старих речей.

Своєю красою та різноманітністю вони зацікавили й нас, тому журналісти “Нежатин” вирішили поспілкуватися з самою майстринею. Подоляко Олександра Тимофіївна з перших хвилин розмови налаштовує на позитив. Дуже привітна, жінка з неабияким захопленням та любов’ю розповідає про свої роботи.

Пані Олександра народилася в Лосинівці, переїхала до міста Ніжин навчатися в медичному коледжі, але життя склалося так, що досконало вивчила бухгалтерію. 21 рік пропрацювала в сфері торгівлі, нині – пенсіонерка.

Любов до творчості перейняла в бабусі, мами. Жаліється, що на килимки часу не вистачає, але все-таки інколи виділяє на це аж увесь день.

Тканину для плетіння використовує різну, зокрема це старі речі. Найцікавіше плетіння, зі слів майстрині, коли воно з різнокольорової матерії.

Через брак часу серйозно зайнятися справою зараз не може, але в подальшому планує. Тому ось такі маленькі фрагменти рукоділля до нас, на жаль, потрапляють рідко. Здебільшого ці роботи Олександра Тимофіївна дарує своїм рідним, сусідам.

Шкода, що час дуже швидко йде в минуле, і, на мою думку, треба цінувати і бути вдячними за таку можливість побачити це, доторкнутися до частинки нашої історії, адже колись цим займалися наші бабусі та дідусі. Звісно ,чудово бачити таку вишукану красу не зі сторінок книг чи музеїв, а на власні очі.

Іванна Старостенко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь