Збереження традицій та кулінарні експерименти – які паски пропонує до Великодня ТОВ «Ніжинхліб»?

 

 

 

 

Напередодні свят йдемо на Ніжинський базар, придбати паску, – те, без чого Великдень в Україні неможливо уявити.
Біля входу бачимо палатку з написом «Дегустація пасхальних виробів». Компанія «Ніжинхліб» знайомить жителів міста з своєю продукцією.
Підходимо запитати, чим пропонує поласувати містянам виробник.

– У цьому році Ніжинський хліб розробив три новинки: це кекс-крафін, кекс «Родинний» і кекс-панетто. – Розповідає співробітниця ТОВ «Ніжинхліб».

Кекс-крафін випікають із журавлиною і шоколадними дропсами. Там дуже багато вершкового масла. Зверху він посипаний цукровою пудрою.

Інша новинка – кекс «Родинний». Його ми готуємо відповідно до народних традицій. Наша компанія провела ґрунтовне дослідження, опрацьовували навіть архівні матеріали. За цими дослідженнями виявили, що раніше паски випікали великі, вагою по 2-3 кг – на велику родину. І саме в основу розробки цього кексу і лягли ці дослідження. Ми розробили 800-грамовий такий кекс з великим вмістом родзинок, цукру. Це така паска, яку пекли наші бабусі. От і ми і вклали в неї спогади дитинства, сімейні цінності. Велика родина збирається за столом, розрізає паску і читає молитву, яку ми розмістили на листівочці. Це спеціальна молитва до Великодня на здоров’я.

Іще одна новинка – кекс-панетто, її в невеликій кількості випекли. Вона йде із італійською мукою, мигдальними пластівцями, зверху поливається збитими яєчними білками та посипається цукровою пудрою.

Як зазвичай, у нас представлено багато пасочок. Є ексклюзивні, вишнево-горіховий крафін , вишневий теж – з оцукрованою вишнею, а всередині з цукатами. Апельсиновий – з меленим апельсином, ще паска з кисломолочним сиром та меленою курагою. Є дитяча пасочка. В цьому році на дитячу паску теж змінилась рецептура. Замість родзинок ми додали малиновий мармелад, прикрасили мастикою.

– Тобто ви постійно експериментуєте та вдосконалюєтесь?

– Так, ми орієнтуємося на споживачів: змінюються смаки, змінюються запити – змінюється і наша продукція. Є паски на всі смаки, різних розмірів та різної цінової категорії.


Ми теж скуштували пасочки від ТОВ «Ніжинхліб». Особисто мені сподобались кекс «Сирний» та кекс «Крафін». Але і інші вироби ТОВ «Ніжинхліб» мають чудовий смак та стануть справжньою прикрасою великоднього столу.

Спілкувалась Наталія РУЛЬОВА

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь