Адвокатка з Ніжинщини допомогала “відкосити” від служби

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно адвокатки за фактами пособництва в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, вчиненої за попередньою змовою групою осіб, підроблення офіційних документів, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 114-1 КК України).

➡️За даними слідства, жінка, яка займається адвокатською діяльністю у Ніжинському районі, отримувала від своїх клієнтів неправомірну вигоду за визнання їх обмежено придатними чи непридатними для проходження військової служби та подальшої демобілізаії.

➡️За 6 тис. доларів США обвинувачена надавала допомогу з виготовлення медичної документації щодо наявності захворювань та видачі висновків військово-лікарської комісії щодо визнання чоловіків непридатними до військової служби. З цією метою вона організовувала безпідставне поміщення клієнтів до неврологічного відділення для оформлення фіктивних паперів про лікування та постановлення неправдивого діагнозу.

➡️Крім цього, обвинувачена вносила недостовірні відомості до медичних карток амбулаторних хворих, виписок з них, проставляла відтиски підроблених печаток. Також вона допомагала в оформленні відстрочок у зв’язку з навчанням, виготовляючи довідки нібито про здобуття вищої освіти в одному з київських університетів.

➡️Вказані дії призвели до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, ускладнюючи їх комплектування військовослужбовцями шляхом призову на військову службу на основі загального військового обов’язку, а також підтримання на належному рівні бойової і мобілізаційної готовності та боєздатності.

➡️За вчинене адвокатці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

➡️Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП України.

📎Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Чернігівська обласна прокуратура

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь