Військо Небесне… У селі Кобижча відкрили Алею Слави. Фото

Десять соколів, красенів, мужніх, молодих патріотів дивляться на нас зі світлин. Над нами – блакитне літнє небо, відвойоване ціною їхніх життів.

23 серпня, в День Державного прапора, у селі Кобижча відкрили Алею Слави. Її присвячено тим Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. Цих воїнів у селі десять.

Фото Захисників розміщено на металевих конструкціях Алеї:

Скотаренко Євгеній, Пластовець Віктор, Гурин Сергій, Галаган Дмитро, Жеребков Олександр, Пивовар Дмитро, Овсієнко Ігор, Старченко Юрій, Данильченко Руслан, Кіхтенко Олександр.

Багато було сказано сьогодні болючих і щирих слів. Та і мовчання було красномовним, аж рвало тугою груди зсередини. Герої не вмирають, кажемо ми. Так, бо пам’ять жива. Але ж фізично їх більше немає поряд з нами. І хіба що подихом вітру вони витирають сльози з очей матерів, вдів, рідних та близьких, яких так рано залишили… А якби не їхній подвиг, що було б з нами?..

В ході мітингу-реквієму урочисто підняли вгору державний прапор. Це зробив незламний воїн, житель села Кобижча Роман Шевяков. Хто, як не він, знає справжню ціну нашої свободи!..

Представники сільської ради, вчителі та учні, рідні й близькі загиблих воїнів, жителі громади зібралися, аби віддати шану тим, хто віддав життя за нашу Україну…

Алея Слави стане для нас усіх тим символічним місцем, яке щодня нагадуватиме про найвищий подвиг наших Героїв. Ми не маємо права ні на мить забути, якою ціною нам дається нам наша свобода.

Алея Слави – це про вічне життя тих, хто навіки приєднався до Небесного війська й увійшов в історію як воїн світла, Герой і захисник…

Нехай тільки на таких Алеях ніколи і ніде не збільшується кількість світлин!

Валентина ПИЛЬНИК, фото автора

Передрук статті без зазначення імені автора і прямого (активного) посилання на джерело є порушенням авторського права та тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь