На Ніжинщині вирішуватимуть питання ремонту дороги державного значення Борзна-Ічня-Прилуки

 

 

 

 

До Плисківської сільської ради неодноразово надходили численні звернення громадян щодо критичного стану автомобільної дороги загального користування державного значення Т-25-24 Борзна-Ічня-Прилуки. Стан цієї ділянки автошляху дійсно знаходиться у критичному стані і ситуація погіршується щоденно. Депутатський корпус Плисківської сільської ради звернувся до всіх можливих інстанцій, зокрема, до голови Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса та начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Чернігівській області Романа Сміяненка. В отриманих відповідях зазначається, що ремонт вищевказаної ділянки дороги потребує значних коштів (0,88 млн.грн). Зважаючи на обмежене фінансування, Служба відновлення та розвитку інфраструктури звертається до органів місцевого самоврядування з питання щодо можливості фінансування ремонту автошляхів державного значення.

Відповідно до законодавства громада не може виділяти кошти із місцевого бюджету на ремонт доріг державного значення, але проблема потребує негайного вирішення і сама точно нікуди не зникне.

16 вересня органи місцевого самоврядування Плисківської ТГ звернулися до начальника Ніжинської районної військової адміністрації Григорія Ковтуна з проханням допомогти нам вирішити вищезазначене питання, адже ці дороги є надзвичайно важливі для населених пунктів громади, для сіл, де часто нема можливості отримати якісні медичні послуги, придбати життєво-важливі медичні препарати, вчасно дочекатися швидкої допомоги. Важливо, що цими автошляхами щодня їдуть діти на навчання!

Від імені жителів громади, депутатського корпусу, виконавчого комітету голова Плисківської ТГ Марина Вірко зертається до інвесторів та фермерів, які обробляють родючі землі громади: “Ваш важкогабаритний транспорт щодня рухається по аварійній ділянці дороги Т-25-24 Борзна-Плиски, багатотонні вантажні автомобілі ще більше руйнують асфальтно-бетонне покриття”.
Усіх зацікавлених у вирішенні даної проблеми запрошують до Плисківської сільської ради о 14.00 год. у понеділок, 23 вересня для обговорення.
– Лише спільно ми все-таки зможемо хоч щось зробити. Сподіваємося, що Ви не залишитеся осторонь нашої спільної проблеми. Лише в Єдності наша сила! – так закінчується звернення, опубліковане на сайті Плисківської ТГ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини


 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь