На Ніжинщині старшокласники виграли грант на 5 тисяч доларів і встановили спортивні тренажери

 

 

 

 

Старшокласники Новобиківської школи, яка у лютому-березні 2022 року була окупована російською армією, виграли грант на п’ять тисяч доларів. За ці кошти на подвір’ї закладу встановили вісім спортивних тренажерів.

Про це Суспільному розповіла директорка Новобиківської школи Наталія Вовк.

За її словами, минулого навчального року два учнівських колективи старшокласників долучилися до освітньої програми для підлітків із малих громад UActive благодійного фонду savED.

За умовами програми, кожна група мала підготувати власний проєкт та довести його необхідність для закладу та громади. Діти мали вкластися у бюджет у п’ять тисяч доларів.

“Коли розпочинали знайомство з цією програмою, то я не була впевнена, що учні захочуть, тому що це прослуховування вебінарів, робота з менторами, створення презентації, розрахунок кошторису. Левова частка їхнього вільного часу мала б йти на це. Але учні взялися досить активно”, — розповіла Наталія Вовк.

Команда “Легіон Нового Бикова”, нині одинадцятикласники, обрали спортивний напрямок та назвали свій проєкт “Здорова громада – здорова нація”.

“Спочатку ми думали зробити спортивну залу, бо після окупації наша була зруйнована. Але ми побачили, що нам не вистачить коштів, тому вирішили знайти альтернативні варіанти й обрали майданчик зі спортивними тренажерами”, — говорить одна з учасниць Ксенія Бондаренко.

Зі слів дівчини, впродовж навчального року їхня команда відвідувала онлайн-лекції від UActive та підготувала свій проєкт – вісім спортивних тренажерів для занять спортом.

“Ми досліджували, скільки будуть коштувати ці тренажери, їх встановлення і що для цього потрібно. Ми визначали цільову аудиторію – опитували місцевих жителів, чи потрібний цей майданчик для них, чи будуть вони там займатися”, — каже Ксенія.

Директорка Новобиківської школи додає, що насправді дітьми була проведена досить “доросла робота”:

“Діти мали підготувати презентацію в певному форматі, який їм пропонував ментор, мали підготувати мотивацію – навіщо, кому це потрібно, мали створити модель, як виглядатиме цей майданчик. Діти створювали кошторис – скільки потрібно грошей”.


Проєкт “Здорова громада – здорова нація” здобув перемогу з-поміж 19 команд-учасниць.

“Ми й були дуже згуртованим класом, а після цього ми ще більше згуртувалися, більше командного духу в нас стало. Тепер ми завжди разом”, — ділиться старшокласниця Ксенія.

Спортивний майданчик відкрили на подвір’ї школи 11 вересня. Встановлення та благоустрій профінансували з бюджету громади, розповіла Наталія Вовк.
Джерело: Суспільне Чернігів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь