В Ніжині підозрілий чоловік намагався схопити неповнолітню дівчинку

 

 

 

 

В соціальній мережі Фейсбук мати дівчинки написала про те, що її дитину намагався схопити якийсь підозрілий чоловік. Ми поспілкувались з авторкою допису, і ось що вона нам розповіла.

– На дитячому майданчику біля магазину «Аврора» (колишній «Абсолют» моя дочка гралася з подругами. За ними наглядав мій чоловік. Коли він відлучився на 10 хвилин (піднявся додому), до дівчат підійшов чоловік. Спочатку він пропонував їм смаколики, солодку воду, а потім, коли дівчатка відмовились, – намагався схопити мою дочку за руку. Вона вирвалась і втекла.

– Сусіди та інші батьки, що були в той час на майданчику, розповідають, що чоловік так впевнено йшов конкретно до моєї дочки, що вони подумали, що це якийсь родич, можливо дідусь. Тому і не зреагували. Пізніше ми звернулись до власника магазину, на якому встановлені відеокамери, щоб переглянути відеозапис. На ньому дійсно видно, що чоловік цілеспрямовано йде саме до моєї дитини.

– Моя дочка розповіла, що і раніше бачила цього чоловіка по дорозі в школу і зі школи. Він йшов за нею віддаля, спостерігав. Тепер ми нізащо не відпустимо дочку саму на вулицю.

– Дуже страшно за наших дітей, що вони не можуть бути в безпеці.

У коментарях до допису Марії в соцмережах користувачі пишуть, що схожий чоловік приставав і до інших дівчаток. Локаційно завжди в районі Молодіжної.

Закликаємо батьків бути уважними, не відпускати та не залишати своїх дітей самих. Якщо ви стали свідком подібного випадку, повідомляйте поліцію. Розмовляйте з дітьми, учіть їх, що ні в якому разі не слід спілкуватись з незнайомцями, брати в них солодощі, а тим більше йти з ними кудись. Відпрацюйте разом з дитиною її поведінку при зустрічі з незнайомою людиною в різних ситуаціях. Пам’ятайте, ці дії повинні бути спрямовані на припинення будь-якого спілкування з незнайомцями. Для цього дитині варто, не вступаючи в небажаний діалог, якнайшвидше покинути місце бесіди. Після того, як вона опиниться в безпеці, дитині бажано розповісти про події з нею батькам або знайомим дорослим. В іншому випадку під загрозою може опинитися особиста безпека дитини.

Дитині потрібно визначити чітку межу “свій-чужий”.Поясніть, що чужий-це будь-який незнайомий чоловік. Незалежно від того, ким він є, як себе веде, що говорить і обіцяє. Навіть, якщо незнайомець запевняє, що є знайомим мами чи тата, називає їх по імені.

 Навчіть дитину такою фразою: “Я вас не знаю, ви не моя мама (тато)”. Поясніть. що він може відповісти відмовою будь-якому незнайомому дорослому, повторюючи цю фразу. Тим самим він приверне увагу інших людей на вулиці, які зможуть прийти до нього на допомогу.

Якщо за дитиною хтось починає йти слідом – вона не повинна намагатися втекти та бігти наввипередки! Особливо якщо це безлюдні місця і темна пора доби. Варто йти тими шляхами, де є постійно потік людей, а у темну пору доби – жодних безлюдних місць!

Не варто надягати на дитину золоті вироби – сережки, браслети, хрестики та підвіски. Це зайвий раз може привернути увагу “нечистих” на руку ділків. Також забороніть дитині йти із телефоном у руках, а тим паче всю увагу зосереджувати на екрані (ігри, соцмережі, інтернет) В жодному разі діти не повинні приймати солодощі, подарунки та презенти від незнайомих. Поясність – нічого безкоштовного немає! 

У разі нападу дитина повинна кричати якомога голосніше, дряпатися, кусатися та битися. Якщо у кармані є ключі – затиснувши між пальцями по ключу – так званим “кастетом” можна шкрябатися та відбиватися від нападника. Якщо дитина загубилася у людному місці – нехай стоїть там, де ви її бачили востаннє. Якщо батьків немає – потрібно звернутися до поліцейських або інших дорослих.

Будьте пильними та нехай із вашими сім’ями все буде гаразд!

фото ілюстративне
Спілкувалась Наталія РУЛЬОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь