В Ірпені представили колекцію сторічної вишивки з деокупованої Ніжинщини

 

 

 

 

В рамках фесту «Шалений Ірпінь-2024» представили колекцію сторічної вишивки з деокупованої Ніжинщини. Про це повідомила Ірпінська міська рада.

Благодійний фест «Шалений Ірпінь 2024» відбувся минулих вихідних, в організації заходу взяла участь команда «Шалені волонтери». Під час проведення було зібрано допомогу для військових.

Всі охочі могли ознайомитись з колекцією вишитих картин та рушників, адже експонати привезені з села Новий Биків, яке у 2022 році понад місяць перебувало під російською окупацією.

Під час перебування у селі, ворог вчинив ряд воєнних злочинів: людям забороняли вільно пересуватися, ховати померлих, постійне мародерство, руйнування житлових будинків та цивільних об’єктів, полон, знущання та вбивства. У місцевий будинок культури влучив російський снаряд, окупанти палили книги та рубали курей прямо в бібліотеці, а на одній зі стін залишили моторошний напис — «костями ваших детей, мы накормим наших собак!».
Саме над цим написом, який надає широку характеристику окупантам, дивом збереглась презентована колекція, авторства місцевих майстрів.

Джерело: Київщина 24/7

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь