Торгував наркотиками по всій Україні: в жителя Чернігівщини вилучили понад 60 кілограмів коноплі

 

 

 

 

На Чернігівщині правоохоронці викрили та затримали чоловіка, який, ймовірно, вирощував та продавав поштою наркотики по всій Україні. Підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Про це повідомляє ГУ Нацполіції у Чернігівській області на своєму сайті.

Слідчі поліції встановили, що 39-річний житель Корюківського району, щоб не привертати уваги, уникав продажу наркотиків у своєму районі, а завжди їздив власною автівкою до Чернігова. Також він вживав інших заходів конспірації.

Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.

Слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками управління боротьби з наркозлочинністю встановили, що 39-річний житель Корюківського району систематично здійснює поштові відправлення з наркотиками по всій Україні. Щоб не привертати уваги, чоловік уникав подібних операцій у районі свого мешкання, а завжди приїздив власною автівкою до Чернігова. Також він вживав інших заходів конспірації.

Вирощування наркомістких рослин відбувалося на декількох лісових ділянках у малолюдній місцевості, а сушіння, переробка та пакування готових партій наркотиків – у нежилому будинку, що належить родичам підозрюваного.

Поліцейські за силової підтримки бійців спецпідрозділу поліції КОРД, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, затримали наркоторгівця під час чергового відправлення пакунку з наркотиками клієнтам.

Під час обшуків у чоловіка виявили та вилучили висушену рослинну сировину, схожу на коноплі, загальною вагою понад 60 кілограмів, детальну письмову інструкцію з вирощування конопель, чорнові записи, інші речові докази. Все вилучене направили на проведення експертних досліджень.

Власника наркоплантацій затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання. Слідчі поліції готують матеріали для обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчі слідчого управління обласної поліції повідомили затриманому про підозри у злочинах за частинами 1 та 2 статті 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів). Її санкція передбачає від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело: Суспільне Чернігів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь