Герої небесного війська. У Новобасанській громаді відкрили Алею Пам’яті загиблих захисників (фото)

 

 

 

 

Квіти від рідних, жовто-блакитні стяги над портретами Героїв небесного війська. 18 загублених доль. 14 з них під час повномаштабного вторгнення. Ще 12 рахуються зниклими безвісти. Комусь навіки 20, 26, комусь 35 чи 47… Щодня українська земля здригається від горя й нових втрат.

У День захисників і захисниць України в Новій Басані відбулося урочисте відкриття Алеї Пам’яті загиблих Захисників.

На захід зібралися представники місцевої та районної влади, мешканці громади, рідні полеглих Героїв. Боляче було дивитися на згорьованих батьків, овдовілих дружин та осиротілих дітей, у яких країна-вбивця забрала найдорожче. Їхній біль не втамувати, а рани не залікувати навіть часом.

Для вшанування захисників обрали символічне місце: біля Свято-Вознесенської церкви, на перехресті, де 30 березня 2022 року відбувся смертельний бій із російськими загарбниками у ході звільнення Нової Басані. Тоді в бою загинули Герої України Назар Небожинський та Андрій Назаревич, врятувавши ціною власного життя побратимів.

Дизайн щитів розробляли та узгоджували із рідними воїнів. На кожному стенді вказали інформацію про військових. Для увіковічнення пам’яті священнослужителі Православної церкви України освятили світлини Героїв.

До присутніх звернувся голова Новобасанської громади Микола Дяченко:

– Сьогодні відкриваємо Алею Пам’яті нашим Героям, нашим землякам, які ціною власного життя подарували можливість жити нам і наступним поколінням українців.

Вічна пам’ять захисникам! Слава Україні!

Григорій Ковтун, голова Ніжинської військової адміністрації, висловив спільне бажання усієї громади та всіх українців: щоб ця Алея зупинилася на останньому прізвищі. 

– А вас всіх прошу, – підсумував Григорій Костянтинович, – жити довго й радіти дітям.

На своїй сторінці в Фейсбук він написав: “Важко було стримати сльози, адже білими Янголами відлетіли кращі із кращих, які не пошкодували своїх життів заради майбутніх поколінь. Ми не маємо зрадити їх Подвиг, ми не можемо поступитися ворогу жодним клаптиком землі, ми повинні завжди пам’ятати справжніх Захисників! Низько вклоняюся матерям та батькам! Тримаймося! І боремося разом за Перемогу! Слава Героям! Слава Україні!

Під час мітингу-реквієму полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання. Згадали і імена Героїв, які вважаються безвісти зниклими та на яких досі чекають рідні.

Алея Героїв стане сакральним місцем для всіх місцевих жителів, для всіх українців. Та найбільше хочеться, щоб на таких алеях, які виросли майже в усіх містах і селах країни, більше не додавалися портрети наших воїнів світла.

Фото: з сторінки Григорій Ковтун

За інформацією виконавчого комітету Новобасанської ТГ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь