Напередодні Рздвяно-Новорічних свят ціни на м’ясо піднялись вверх. І продавці не приховують, що великий попит — підстава продати дорожче. На те він і бізнес.
Зокрема у Ніжинському м’ясному павільйоні були наступні розцінки на основні види м’яса:
- стегно свиняче – 120 грн/кг;
- вирізка – 130 грн/кг;
- свиняча ніжка – 70 грн/кг;
- сало – 80-90 грн/кг.
Журналісти сайту НЕЖАТИН відвідали павільйон на “Ніжинському ринку”, аби дізнатись: Чи змінились ціни після свят.
Не набагато, але факт пониження є.
- стегно свиняче можна придбати за 110 грн/кг;
- вирізка також здешевшала на 10 грн, проте не всі продавці змінили цінники;
- свиняча ніжка значно подешевшала – 40 грн/кг;
- приємно порадувала і ціна на сало – 60-70 грн/кг.
Індекс зменшення коливається залежно від продавця. Та всередньому – мінус 10-15 грн. На це вплинув дещо зменшений попит. Проте прогнозів щодо цінової політики до кінця місяця продавці не роблять.
До теми: Подешевшало після свят м’ясо і в Європі
Довгий період святкових вихідних у країнах Євросоюзу призвів до зниження цін на живець свиней, оскільки у різдвяно-новорічний час зменшились обсяги продажів свинини як на внутрішніх, так і на експортних ринках, повідомляє видання PigUA.info.
Упродовж третього тижня 2020 року ціни на свиней забійних кондицій помітно (на близько 9 центів) знизились у чотирьох країнах Євросоюзу – в Німеччині (до 1,806 євро за кілограм живої ваги), Нідерландах (до 1,673 євро за кілограм), Бельгії (до 1,667 євро) та Австрії (до 1,766 євро).
У Франції живець свиней подешевшав на 5 центів – до 1,766 євро, в Іспанії на 6 центів – до 1,907 євро та на 7 центів у Великобританії – до 1,781 євро за кілограм.
Стабільними котирування протягом третього тижня січня залишились в Данії (1,97 євро за кілограм живця) та в Ірландії (1,824 євро). Варто сказати, що Ірландія є єдиною країною Євросоюзу, де з початку року ціни на свинину залишаються стабільними.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.